Política

Iceta veu el gir del 9-N com l'inici de la campanya electoral de Mas

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que la reconversió unilateral per part del govern de CiU de la consulta del 9-N en un exercici de participació ciutadana és el primer acte d'una llarga precampanya electoral d'Artur Mas, que pronostica que convocarà eleccions el primer trimestre de l'any vinent.

Iceta deixa clar que el PSC no prendrà part en aquest nou mecanisme de consulta, que, irònicament, qualifica de “gigaenquesta presencial”, perquè té menys garanties democràtiques que la consulta. El líder dels socialistes catalans considera “un profund error” i una “fugida endavant” la nova aposta de Mas, que titlla d'“autoengany” i de “miratge”. Insisteix que la Generalitat només té dues vies legals per fer un referèndum: el traspàs de la competència exclusiva de l'Estat i la llei de consultes per via de referèndum del govern de Montilla.

Iceta descarta que Mas tingui cap interès a buscar el suport del PSC per esgotar la legislatura: “Busca algú que se sumi a la seva candidatura per tornar-se a presentar”, en referència a la proposta de llista unitària en favor de la independència. Sobre la declaració unilateral d'independència (DUI) que els experts plantegen com a alternativa cap a l'estat propi si no es pot fer un referèndum, Iceta ho considera un “gest perillós de cara a la galeria, sense cap mena de reconeixement internacional”, i hi afegeix que una majoria independentista amb aquest objectiu “tindria els peus de fang per fer no sap ningú què”. Iceta reivindica el catalanisme històric basat en el “sentiment” i la “feina ben feta”: “Ara veig el sentiment però no la feina ben feta.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia