Urbanisme

Manlleu enderrocarà els primers pisos de Can Garcia

L'Incasòl només està pendent de cinc dels habitatges per tenir preparats els 128 que toca aterrar ara

La Generalitat, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), confia a disposar aquest octubre de la propietat dels 128 habitatges dels pisos de Can Garcia de Manlleu, a Osona, afectats per la primera fase de l'enderroc. Aquests pisos van acollir als anys seixanta els immigrants andalusos i a partir dels anys vuitanta han estat la casa per a moltes persones del Marroc.

Fins ara, l'Incasòl ha adquirit 123 dels 128 habitatges, 36 de les 37 places d'aparcament i 24 dels 26 trasters. Per culminar l'operació, els pròxims deu dies seran clau. La primera estació és divendres, la data fixada per formalitzar les últimes actes d'ocupació, i la segona va en paral·lel, perquè els dos mutus acords que falta rubricar quedaran enllestits abans de final de mes. D'aquesta manera, en els dies que queden d'octubre es completarà l'adquisició de la totalitat dels béns afectats d'aquesta fase.

Els blocs de Can Garcia són un rusc de pisos. En total, tenen 256 habitatges. L'Ajuntament de Manlleu, quan l'any 2004 va accedir al Pla de Barris de la Generalitat, ja ho va fer amb la intenció de reallotjar els veïns que hi resideixen i enderrocar els blocs, que presenten greus dèficits. La complexitat jurídica del procés, però, ha fet que hagi estat molt lent. L'Ajuntament en va traspassar la responsabilitat a la Generalitat, que, a través de l'Incasòl, és l'administració actuant. Per posar fil a l'agulla amb més celeritat, es va acordar dividir el projecte en dues fases. La primera culminarà amb l'enderroc dels 128 pisos amb façana pel carrer Garcia Estrada. L'Incasòl ja disposa del projecte d'enderroc i de la llicència municipal, i ha contractat els desviaments de línies de serveis. Ara està pendent d'adjudicar les obres, que van sortir a licitació per 0,77 milions més IVA. S'hi han presentat sis empreses i s'estan avaluant les ofertes.

LA XIFRA

256
habitatges
és el total de pisos que té Can Garcia, que està format per dos blocs. La resta també s'ha de derruir
.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia