Medi ambient

Enrenou a Blanes per l'estat dels camins de ronda

Les crítiques d'un regidor d'ICV-EUiA indignen la resta de grups

Marigó diu que Catalan fa un flac favor al poble

Una discussió sobre l'estat dels camins de ronda ha provocat un enrenou polític a Blanes. El regidor d'ICV-EUIA Víctor Catalan considera que és “lamentable” l'estat de conservació dels 3.410 metres de camins de ronda que voregen la costa, 1.600 dels quals són dins la finca privada del paratge Pinya de Rosa.

Les crítiques de l'edil ecosocialista van arribar en el ple de dijous a la nit. En l'aprovació –unànime– de la moció de suport de la vila a la petició que els camins de ronda de la Costa Brava siguin considerats patrimoni de la humanitat per part de la Unesco, Catalan va reclamar que l'equip de govern, del PSC, intervingui en la millora dels senders. Segons Catalan, en els 3,5 quilòmetres de camins hi ha 510 metres no senyalitzats (entre el Port i sa Forcanera) i 410 de tancats a prop de cala Treumal a causa d'unes esllavissades d'anys enrere.

La proposta perquè els camins de ronda siguin patrimoni de la humanitat exposa que “sa Forcanera, cala Bona (Sant Francesc), s'Agulla, Treumal i el Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN)” són “un dels objectes essencials de protecció”. En el text es fa referència als més de dos-cents quilòmetres de camins repartits entre l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva.

Catalan diu que va voler ser irònic amb les crítiques d'abans d'ahir. “És bo que els camins puguin estar en el futur a l'altura del Taj Mahal [d'Agra (Índia)].” Pel regidor ecosocialista, però, “ens hauria de caure la cara de vergonya com a municipi de tenir el que tenim. I em sap greu com a blanenc, primer de tot”.

“Guerra mundial”

La reflexió de Catalan va indignar l'alcalde, Josep Marigó (PSC), i els altres grups del ple, CiU i el PP. Marigó va dir que l'edil feia “un flac favor” al poble i va responsabilitzar-lo de descriure una situació de “la tercera guerra mundial”. El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va afirmar que Catalan havia fet campanya antiturística i Josep Llambí (PP) va exposar que el més intel·ligent era ignorar Catalan.

LA XIFRA

3.410
metres de camins
de ronda hi ha a Blanes, 1.600 dels quals són dins la finca privada de Pinya de Rosa.

Confiança a l'entitat Pinya de Rosa

L'entitat conservacionista Pinya de Rosa confia que el conveni urbanístic entre l'Ajuntament i la societat Parc de Pinya de Rosa SL sigui una eina útil en la preservació del Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN), vigent des del 9 de maig de 2003. Pel portaveu de Pinya de Rosa, Joan Mora, “el conveni és positiu per a la gestió futura de Pinya de Rosa”. “És un primer pas perquè es faci un canvi en el pla general, encara que és la Generalitat la que hauria d'haver començat a fer el pla d'usos [de Pinya de Rosa].” Mora hi afegeix que “es comença la casa pel teulat, però es fa alguna cosa”.

Els membres de l'entitat valoren que l'Ajuntament es pugui quedar la titularitat del jardí si l'amo, de nacionalitat russa, incompleix el conveni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia