Política

CDC no veu la majoria social per trencar ja amb Espanya

Josep Rull avisa els que reclamen eleccions per iniciar el procés d'independència que primer cal decidir què i com es fa

CDC creu que, abans de la ruptura, cal convèncer molts partidaris del sí i no

CDC no veu arribat el moment de la ruptura amb Espanya perquè creu que encara no hi ha una majoria social indiscutible a favor de fer el pas. Per això, prioritza ampliar la base social favorable a la independència convencent molts dels partidaris del sí i no, és a dir, del federalisme. És la resposta donada, aquest dissabte, als partits que exigeixen eleccions per part del consell nacional de CDC reunit a Bellaterra.

En una metàfora que recorda immediatament l'“ara és l'hora, segadors”, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va esmentar el consell que li havia donat un suposat pagès de la Segarra. Si segues el blat abans d'hora, la meitat es perd. Si deixes que maduri massa, es podreix. Per CDC, el blat no està madur i encara no és l'hora, segadors.

Perquè maduri el blat, la prioritat de CDC no és iniciar la ruptura sinó convèncer els molts partidaris del sí i no: “L'objectiu d'aquest partit no és radicalitzar els convençuts sinó eixamplar la base.” Segons el full de ruta post 9-N de CDC, s'ha de fer plausible el trencament convencent els no-independentistes que es dotarà Catalunya d'estabilitat financera, que s'aconseguirà el reconeixement internacional i que hi haurà seguretat jurídica. “L'objectiu no és córrer. És arribar, votar i guanyar”, en paraules de Rull. Això sí, no va explicitar si, quan parla de votar i guanyar, vol dir en un futur i avui improbable referèndum d'autodeterminació, o, més plausible, en les pròximes eleccions catalanes amb caràcter plebiscitari.

“Gràcies, president”

La intervenció de Rull en el consell nacional, oberta als periodistes, també va servir perquè el president Mas capitalitzés la votació del 9-N. Recorden la demanda de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell?: “President, posi les urnes.” Provocant l'ovació dempeus de tots els consellers del partit, Rull va respondre ahir a aquella demanda: “Gràcies, president, per haver posat les urnes el 9-N.” Va ser el colofó d'agraïments a tots els voluntaris i als milions de persones que van votar.

Rull va recordar les paraules de Sánchez-Camacho, que en l'entrevista d'ahir a aquest diari afirmava que “a Madrid ara ja són conscients del problema”. Per ironitzar: “Fins ara no se n'havien adonat?”

LA FRASE

Hem de triar molt bé el moment. Perquè ja no hi haurà cap altra alternativa que la victòria
Josep Rull
secretari d'organització de cdc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia