La formació en disseny i desenvolupament de videojocs irromp a la UdG
La junta de govern de la universitat aprova la creació del nou grau
La titulació combinarà coneixements teòrics i pràctics per al disseny de continguts
La UdG aposta per les noves tecnologies amb la creació d'un nou grau de disseny i desenvolupament de videojocs, el qual, si bé no és únic a les universitats de l'Estat, sí que vol aportar altres valors afegits, com ara narrativa, disseny i continguts.
Segons el vicerector de política acadèmica i docència, Francesc Roca, el grau que es proposa “és molt nou i té pocs precedents en altres universitats espanyoles”. Segons Roca, aquesta nova proposta docent s'emmarca directament en les oportunitats de creixement del sector de desenvolupament de videojocs i els sistemes interactius. Una de les aportacions del nou grau, a banda de la tecnologia, és que es planteja de manera transversal implicant altres elements innovadors en l'àmbit de l'entreteniment, perquè fa una aposta activa en el desenvolupament de nous models de negoci, en l'aprenentatge o en la simulació d'entorns culturals, entre altres.
Aposta per la creació
El nou grau, que ja té l'informe favorable del Consell Social i que haurà de ser validat per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), pretén que l'estudiant adquireixi una formació bàsica en competències pròpies de la tecnologia de la informació, però també de la comunicació, així com en el procés creatiu dels arguments dels videojocs. Aquesta formació es combina, alhora, amb coneixements teòrics i pràctics per al disseny dels continguts digitals interactius. Tot això fa possible que els graduats, a més d'una formació bàsica pròpia de les TIC, obtinguin un perfil que completi aquests coneixements tecnològics amb continguts d'art, disseny conceptual, comunicació, narrativa i producció, necessaris per al disseny i el desenvolupament de videojocs, d'aquí els pocs precedents que té amb altres propostes.
Així mateix, el grau en disseny i desenvolupament de videojocs, que tindrà una entrada de quaranta estudiants a primer curs, compta amb l'expertesa de diversos grups de recerca de la UdG, agrupats en l'Institut d'Informàtica i Aplicacions, i de quatre departaments: informàtica, matemàtica aplicada i estadística; arquitectura i tecnologia de computadors; organització, gestió empresarial i disseny del producte, i filologia i comunicació.
LA XIFRA
LA FRASE
Acompanyament professional
Una de les prioritats de la UdG és ajudar els estudiants a accedir a un lloc de treball que estigui en concordança amb la seva titulació. Ahir, i durant la junta de govern, la vicerectora d'Estudiants, Sílvia Font, juntament amb Joan Batlle, delegat del rector per la UdG - Professional, van informar sobre el nou programa. Durant els primers mesos del programa, que té una durada inicial de quatre anys, es posarà a la pràctica amb una prova pilot per a una quinzena de participants i en tres països de la UE (Alemanya, França i el Regne Unit). Posteriorment, s'obrirà el programa a tota la comunitat d'estudiants.