Política

Cinc regidors més del PSC a Girona deixen el partit

Ho faran públic avui en una carta en què reclamen la baixa

Hi podria haver un degoteig de renúncies arreu

Cinc dels sis regidors que té el PSC a la ciutat de Girona deixen de formar part del partit en renunciar a la militància. Avui faran pública aquesta decisió i demanaran la baixa del partit amb una carta en què exposen els motius de la seva renúncia a continuar militant al PSC.

Pia Bosch, Xavier Amores, Amèlia Barbero, Quim Bonaventura i Àngel Quintana –aquest últim era simpatitzant– fan aquest pas i en la carta, a la qual ha tingut accés aquest diari, afirmen que deixen la militància “amb molta pena, però també amb tot el convenciment”. En el text assenyalen “amb tristesa que el PSC ha deixat de servir amb eficàcia els interessos i els principis que l'havien constituït”. No amaguen, en la carta de renúncia, que ara “cal bastir una força política d'estricta obediència catalana i que defensi el caràcter nacional i la voluntat de sobirania del nostre país”. És una de les conseqüències de la fusió, la setmana passada, de la Nova Esquerra Catalana que lidera Ernest Maragall i el corrent socialista Moviment Catalunya, que van impulsar Àngel Ros, Marina Geli o la mateixa Pia Bosch.

Ara caldrà veure si, tot i sortir del partit, els regidors es mantenen en el grup municipal o si segueixen el camí de Glòria Plana, membre d'Avancem, que en deixar el partit va passar a ser regidora no adscrita. Si deixessin el grup municipal, l'alcaldable socialista pel 2015, Sílvia Paneque, passaria a ser l'única integrant del grup.

També altres components de l'agrupació de Girona podrien sumar-se a la iniciativa i donar-se de baixa, i és possible que hi hagi un degoteig de renúncies de socialistes descontents amb la línia del partit d'arreu de les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia