CICLISME

No hi haurà equip català

Mauri no obté els avals que li exigia la federació internacional

El govern, tot i les pressions, es va desentendre del projecte

Melcior Mauri i la federació catalana no se n'han sortit. No hi haurà equip de Catalunya en el pilot professional la temporada vinent, almenys en la categoria continental, la que li hauria permès disputar alguna de les tres grans voltes, així com la Volta a Catalunya. La Unió Ciclista Internacional (UCI) va donar com a termini als responsables de l'equip fins ahir perquè lliuressin els avals necessaris –210.000 euros– que asseguressin la viabilitat econòmica del projecte.

El principal promotor del projecte, Melcior Mauri, va admetre, amb decepció, que l'aventura no tiraria endavant: «Teníem un patrocinador lligat que aportava 700.000 euros i que ara se n'anirà a un altre equip i a una altra empresa, pendent d'una fusió, n'hi posava 200.000 més; però no podia confirmar aquesta inversió fins d'aquí a uns dies. Només necessitàvem un aval d'aquests diners perquè l'UCI donés el vistiplau a l'equip.» Mauri tenia tota la infraestructura ja preparada, la mateixa que l'any passat va fer servir en l'equip Andorra-Grandvalira, i un bon grup de corredors catalans lligats pel 2010, com ara Sergi Escobar, Jaume Rovira i Carles Torrent. L'exciclista aspirava a contractar algun professional ja consolidat, perquè la nova formació fos més competitiva en tots els terrenys.

La implicació personal de la presidenta de la federació catalana, Carme Mas, que va comunicar directament a la secretaria general de l'Esport les necessitats econòmiques per fer realitat el projecte, i la de molts ciclistes del país, començant pel medallista en el mundial Joaquim Rodríguez –que van signar un manifest a favor del projecte– no van ser factors suficients per convèncer el govern que calia fer un esforç pel ciclisme professional.

Mauri té ara quinze dies per mirar de crear un equip de la tercera categoria professional, però encara ho tindrà més complicat: «El patrocinador principal només apostava per nosaltres com a equip continental i el govern d'Andorra aquest any no vol continuar en les mateixes condicions; ho tenim difícil, però veurem què es pot fer.» La major part dels corredors de la plantilla del 2009 estan pendents d'aquest desenllaç per saber si han de buscar feina en una altra banda o hi poden continuar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.