Barça

El somni es complirà

Xavi Hernández anuncia que ja té un acord amb el club per renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2016

És el futbolista blaugrana que més partits ha jugat (651) i que més títols ha guanyat (20)

Xavi Hernández es retirarà de blaugrana. No és oficial encara, però el de Terrassa va anunciar ahir que ja ha arribat a un acord amb el club per vestir la samarreta del Barça, la mateixa que vesteix des dels onze anys, fins al 2016. Tindrà 36 anys. Xavi va explicar que només falta redactar el nou contracte. La signatura es podria fer la setmana vinent si hi ha hagut temps d'acabar la redacció dels documents i es fan quadrar les agendes o bé entrades les festes nadalenques. El terrassenc havia renovat per última vegada amb Laporta a la presidència. Ho va fer fins al 2014 amb l'opció que el contracte fos prorrogat dos anys més depenent dels partits que jugués. La directiva i la direcció esportiva han volgut premiar el compromís de Xavi amb el club i han decidit prescindir d'aquestes clàusules i allargar sense condicions el contracte fins al 2016, amb una millora econòmica.

Xavi es mostrava ahir molt satisfet. “Estic molt content. Molt feliç. Perquè el club compta amb mi i jo sempre he volgut acabar aquí la meva carrera.” Podrà continuar fent història al club de la seva vida. És el blaugrana que més partits oficials ha disputat (651) i el que més títols ha guanyat (20) en les quinze temporades que fa que juga amb el primer equip.

Podrà també continuar analitzant l'actualitat del club com pocs ho saben fer. Com va fer ahir amb l'important partit de diumenge contra l'Atlético de Madrid. Una victòria blaugrana deixaria els de Tito Vilanova amb nou punts d'avantatge respecte al segon classificat. La lliga, però, no estaria sentenciada, segons Xavi: “El partit és complicat. L'Atlético no ha fallat gaire. Saben què fan, l'entrenador treballa molt bé i tenen un jugador que davant marca diferències, com Falcao. Ells i el Real Madrid són els rivals, no dono per perdut el Madrid. Se sobreposen sempre a moltes coses, queda molta lliga i és molt aviat per fer pronòstics. A més, cada vegada és més difícil guanyar a fora.”

Tello també renova

La renovació de Tello, anunciada des de fa dies, va ser ahir confirmada pel club de manera oficial. L'extrem de Sabadell ha ampliat el seu contracte fins al 30 de juny del 2016 i tindrà una clàusula de rescissió de 10 milions. S'ha posat baixa no perquè el club vulgui treure diners pel futbolista, sinó perquè es considera lògica respecte a la seva fitxa. El club, de fet, volia que fos de vint milions. Tello passarà a tenir fitxa del primer equip. La té del filial, tot i que és a tots els efectes futbolista de la primera plantilla. La signatura del contracte es produirà dilluns a les oficines del club.

LA LLIGA

“No dono per perdut el Madrid. Se sobreposen sempre a moltes coses”
“Serà complicat. No han fallat gaire. Saben què fan i Falcao marca diferències”

“M'agradaria que es respectés la nostra llengua”

La veu de Xavi Hernández es va afegir ahir al migdia a les de Tito Vilanova, Carles Puyol i Leo Messi –l'entrenador, el capità i l'estrella del FC Barcelona– per clamar contra la reforma educativa que impulsa el ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert. “Em sembla malament que se'ns exigeixi no parlar en català. És el nostre dret i m'agradaria que es respectés la nostra llengua i la nostra filosofia de vida. No estic d'acord amb el ministre”, va manifestar el migcampista de Terrassa després de ser interrogat en roda de premsa.

Qui primer va manifestar-se sobre aquest assumpte –i de manera voluntària, sense necessitat d'una compareixença pública–, va ser Carles Puyol. El dimarts de la setmana passada, 4 de desembre, el capità blaugrana va fer una piulada a Twitter en la qual senzillament es llegien les etiquetes #wertgonya i #somescola, que va ser repiulada massivament, entre molts d'altres, entre els quals, Marc Bartra, Marc Muniesa i Sergi Roberto. L'endemà, en la roda de premsa posterior al Barça-Benfica, Tito Vilanova no va dubtar a comentar que la llei Wert suposaria un retrocés “de trenta anys en matèria lingüística”. Messi, per la seva banda, va dir-hi la seva dijous defensant la immersió lingüística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.