Barça

PEP buida el pap

Guardiola carrega contra la junta del Barça, a la qual acusa d'haver utilitzat la malaltia de Tito per atacar-lo

L'entrenador diu que hi ha coses que no oblidarà mai, i demana als directius que responguin personalment

Pep Guardiola va esclatar ahir contra la junta directiva del Barça durant una roda de premsa celebrada a la Riva del Garda (Itàlia), on el Bayern de Munic hi fa una estada. Van ser poc més de cinc minuts, temps suficient per buidar el pap, unes declaracions que van fer la volta al món.

Tot va començar amb una pregunta referent a
les recents declaracions d'Odilio Rodrigues, vicepresident del Santos, que va dir que Guardiola havia posat en dubte la capacitat de Tito per fer jugar junts Messi i Neymar. “Jo a aquest senyor no el conec. No he anat mai al Brasil i en el mundial del Japó no vaig tenir l'oportunitat de conèixer-lo. Els seus intermediaris estan molt equivocats. La informació que li han passat és molt errònia”, va respondre, amb un posat tranquil, Guardiola. “Fa tres anys vaig parlar amb Neymar perquè el president Rosell em va dir que li truqués per convèncer-lo de venir al Barça. En l'última gala de la FIFA de Zuric, vaig coincidir amb ell i vam estar parlant de futbol, i quan em vaig convertir en entrenador del Bayern vaig voler saber quina era la seva situació. Vaig muntar una reunió a Nova York amb el seu pare, i als cinc minuts em vaig adonar que volia anar al Barça. Tots tres cops li vaig dir vint vegades que havia d' anar al FC Barcelona, i en cap dels tres, el nom de Tito Vilanova no va sortir mai.” Guardiola, per rematar-ho, va voler remarcar que les paraules del vicepresident del Santos eren errònies. “No és necessari que jo digui si Tito està capacitat o no. Ha estat el meu ajudant durant cinc anys i, a més, l'any passat va aconseguir la lliga de més èxit de la historia del Barça.”

Escalfament i esclat

Guardiola ja havia respost la pregunta, però encara tenia molt més a dir. “Fa un any vaig dir que me n'anava a 6.000 quilòmetres i vaig demanar que em deixessin tranquil, i no han complert la seva paraula. Jo vaig fer la meva etapa i m'en vaig anar. No va ser responsabilitat seva, vaig ser jo qui ho va decidir, i me'n vaig anar a 6.000 quilòmetres”, va afirmar el de Santpedor, que una vegada calent, va acabar d'esclatar. “Els desitjo tots els èxits del món, perquè no cal que digui el que significa aquest club per a mi, però hi ha hagut massa coses aquest any i amb mi s'han passat de la ratlla. Que utilitzessin la malaltia del Tito Vilanova per fer-me mal no ho oblidaré mai. A Tito l'he vist a Nova York, i si no l'he vist més és perquè no ha sigut possible, però no per part meva... i justificar que jo no vull que no li vagin bé les coses a un company que he tingut durant tant de temps i que m'ha ajudat tant... això és de molt i molt i molt mal gust. No m'ho esperava, ni dels uns ni dels altres.”

Guardiola ja havia deixat anar el gros del missatge que volia transmetre, però encara en tenia més, i va afegir també Tito Vilanova. “Jo al Barcelona ho vaig fer el millor que vaig saber i el millor que vaig poder, amb tota la meva voluntat. La decisió de marxar la vaig prendre jo, així que ells han d'estar tranquils, tant els de dalt com els tècnics. [...] Ells estan contents. Són entrenadors del Barça, estan allà dins; són els presidents del Barça, estan allà dins, i ho han de disfrutar com jo ho vaig fer en la meva etapa. Que ho disfrutin, i a mi que em deixin una mica lliure”, va etzibar l'entrenador, que també va demanar que deixin d'utilitzar les persones del seu entorn. “Els vaig dir: «Si us plau, deixeu-me fer, me'n vaig amb la meva família a viure i a aprendre anglès», i al final el que he intentat és aprendre una mica l'alemany. L'única cosa que els demano és això, que segueixin el seu camí i que a mi em deixin, que deixin d'utilitzar les meves amistats o la meva gent per fer-me mal, i si vull anar a sopar amb Johan Cruyff, hi vaig.”

“Que responguin ells”

Pep Guardiola va concloure amb un desafiament. “Si de totes aquestes coses que he dit n'hi ha alguna que no sigui certa que surtin i que em rebatin, però que surtin ells, que no surtin intermediaris del Santos o amics seus des de Barcelona”, va sentenciar.

Justificar que jo no vull que li vagin bé les coses a un company que he tingut durant tant de temps és de molt mal gust. No m'ho esperava
Els demano que segueixin el seu camí i que deixin d'utilitzar les meves amistats per fer-me mal. I si vull anar a sopar amb Johan Cruyff, hi vaig
Hi ha hagut massa coses aquest any, i amb mi s'han passat de la ratlla. Que utilitzessin la malaltia de Tito Vilanova per fer-me mal no ho oblidaré mai
Fa un any vaig dir que me n'anava a 6.000 quilòmetres i vaig demanar que em deixessin en pau i tranquil, i no han complert la seva paraula
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.