La pista coberta d'atletisme de Sabadell, en la recta final

Les obres de l'anhelada pista coberta d'atletisme de Sabadell estan molt avançades, però no arribaran a temps per a la campanya hivernal. S'espera que finalitzin cap a l'estiu del 2010

A poc a poc i bona lletra. La pista coberta d'atletisme de Sabadell es farà esperar una temporada més. El projecte, que ha de cobrir un dèficit històric de l'atletisme català, es va fer públic el febrer del 2006. Al setembre del mateix any va començar el moviment i l'adequació de terres previs a l'inici de construcció i, tot i que l'objectiu era que les obres estiguessin enllestides per a la tardor del 2009 és evident que no s'han complert els terminis previstos. La Federació Catalana d'Atletisme ja fa setmanes que va programar el calendari hivernal al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès, una instal·lació que no compleix ni de bon tros les condicions ideals per a la pràctica atlètica. Un recinte que havia de ser provisional, però que el 2010 complirà la seva 15a edició com a escenari dels diversos campionats de Catalunya en pista coberta. La directiva de Romà Cuyàs ja s'havia curat en salut i havia ampliat el conveni amb l'Ajuntament de Vilafranca un any més en vista de la perspectiva que les obres de la nova instal·lació a la zona esportiva de Sant Oleguer no complissin els terminis previstos. En aquest sentit, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ja havia estat extremadament prudent a l'hora de parlar de dates en la visita d'obres que es va fer el mes de març d'aquest mateix any. «Farem tot el possible perquè l'obra arribi a temps. En una instal·lació d'aquesta complexitat tres dies de pluja poden significar vint dies d'endarreriment», deia aleshores. En tot cas i a pesar de l'especial interès del mateix president de la Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, l'obra no està enllestida i caldrà esperar un curs més per veure-la acabada.

El regidor d'Esports de Sabadell, Josep Ayuso, va explicar ahir que l'obra civil ja està molt avançada i s'espera que serà una realitat cap a l'estiu vinent, entre el juliol i el setembre. «En el conjunt de l'obra s'està treballant en tres aspectes. Per una part hi ha la instal·lació en si, que ja està en la fase d'acabats, en concret, de la zona frontal del pavelló. I després hi ha tot el condicionament de l'entorn, amb el vial que conduirà fins a la carretera de Santa Perpètua de Mogoda, la zona d'aparcaments de la Bassa, i el passeig enjardinat per a vianants que connectarà la instal·lació amb el transport públic, la parada de l'autobús de Sol i Padrís», afegeix. Paral·lelament a la finalització d'aquestes obres, en les pròximes setmanes s'obrirà un concurs públic a les empreses especialitzades per a l'adquisició de la pista atlètica i tot el material esportiu que formarà part de l'equipament.

La gestió.

Un altre dels aspectes en el qual s'està treballant és el de la gestió del pavelló. «Ja hem tingut algunes converses amb la secretaria general de l'Esport, perquè es tracta d'una infraestructura d'abast nacional, depenent del centre d'alt rendiment de Sant Cugat i que es troba a Sabadell. Hem de tenir en compte que durant cinc mesos la instal·lació estarà destinada en exclusiva a les competicions oficials», va ressaltar Ayuso. En definitiva, detalls que s'hauran d'anar polint en els pròxims mesos perquè l'anhelada pista coberta sigui, ara sí, una realitat en el pròxim curs 2010/11.


D'aquí a unes setmanes s'obrirà un concurs públic per a la pista atlètica i tot

el material esportiu

El futur de la pista de Vilafranca, en suspens

El 9 de gener començarà l'activitat al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès amb el campionat de Catalunya de clubs cadet. Les cites de referència, però, seran el campionat de clubs, el dia 16, i l'absolut individual, el 21 de febrer. A partir del curs vinent i amb el pavelló de Sabadell acabat ja es podrà aspirar a organitzar competicions d'abast estatal i, fins i tot, internacional. La pista que està muntada a Vilafranca, la mateixa que es va utilitzar en el mundial de 1995 al Palau Sant Jordi de Barcelona, encara té anys de vida. «Seria ideal que es pogués quedar a Catalunya. S'havien mirat naus en diversos indrets, a Lleida, Girona, Tarragona, Mataró..., però no es va poder concretar res. Des de Bilbao també s'hi han interessat, però de moment el futur de la pista està en suspens», ha explicat Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme.

Quatre administracions i 12 milions d'euros

El projecte de la reclamada pista coberta a Catalunya, que durant anys va estar oblidat en un calaix, es va desencallar el 2006 gràcies a la implicació de totes les administracions en joc: la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior d'Esports, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sabadell. El projecte, amb un pressupost de 12.360.000 euros de pressupost, és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Moran, i destaca per la lluminositat i per la seva adaptació a les dificultats topogràfiques del terreny, amb un mínim impacte paisatgístic i ambiental. La instal·lació ocupa una superfície total construïda de 12.700 m² i el pavelló tindrà una capacitat de 2.500 espectadors. Per sota de la pista, hi ha un soterrani amb els vestidors, una recta de 60 metres i un fossat per als salts horitzontals. A part d'una instal·lació atlètica de primera, a Sabadell volen que el pavelló es converteixi en una obra arquitectònica de referència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.