Més esport

Michael Albasini guanya la primera etapa de la Volta a Catalunya

El suís arriba a la meta de Calella 42 segons per davant d'Anthony Delaplace i a 1:14 de Nicolas Edet

L'etapa d'aquest dimarts tindrà 161 quilòmetres, amb inici i final a Girona

El corredor del Greenedge Michael Albasini s'ha convertit aquest dilluns en el primer líder de la Volta a Catalunya en guanyar la primera etapa de la prova, amb inici i final a Calella. El ciclista suís ha arribat a la meta en solitari després d'una llarga escapada en la qual ha deixat enrere els seus quatre acompanyants.

Albasini també ha posat el colofó a un cap de setmana d'èxit del debutant de equip australià Greendedge, que dissabte passat es va adjudicar amb Simon Gerrans la clàssica Milà-San Remo.

El suís no és un ciclista amb un gran nombre de victòries (14), però sí de prestigi, amb triomfs parcials a la Volta a Espanya (2011), la Volta al País Basc (2009) i la Volta a Suïssa (2009 i 2005).

En aquesta ocasió, Albasini, de 31 anys, ha fet valer la seva experiència en atacar en l'últim port del dia, el de Collsacreu (3a categoria) a 18 quilòmetres de meta. En aquest punt ha pres un avantatge que ja no ha deixat escapar davant els altres quatre escapats: Anthony Delaplace (Saur Sojasun), Timothy Duggan (Liquigas), Nicolas Edet (Cofidis) i Ben Gastauer (AG2R).

Així, ha entrat en solitari a la meta amb 42 segons de marge per davant del francès Delaplace, 1:14 menys que el també francès Edet, i 1:32 sobre el pilot, que ha engolit els altres dos fugats en els últims metres.

Les principals figures d'aquesta Volta a Catalunya han acabat l'etapa dins el gran grup. Entre ells, Alejandro Valverde (Movistar), Bradley Wiggins (Sky) i Andy Schleck (RadioShack-Nissan), que avui s'han mantingut en un segon terme.

L'etapa amb inici i final a Calella era ideal per a les escapades, amb un total de 3 ports que presagiaven moviments en el pilot.

A més, la presència de pluja i, fins i tot, calamarsa ha facilitat la feina dels escapats, que han saltat al quilòmetre 51 i han arribat a gaudir de fins a 6 minuts d'avantatge.

Michael Albasini haurà de defensar demà el seu liderat en una etapa de 161 quilòmetre que té com inici i final la ciutat de Girona. La jornada d'aquest dimarts és l'avantsala de l'etapa reina de dimecres amb final a l'estació d'esquí de Port Ainé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.