Més esport

Un Giro ‘in crescendo'

Ciclisme. Joaquim Rodríguez afronta amb ambició la cursa italiana que s'anirà endurint a mesura que s'acosti a Milà

El Giro enceta lluny d'Itàlia, a Dinamarca, una nova era. El nou director, Michele Acquarone, ha rellevat el controvertit Angelo Zomegnan, que tenia tants admiradors com detractors per la seva aposta per l'espectacle a qualsevol preu. “Un Giro més humà.” Aquest és el lema de la nova direcció, que ha sacrificat la muntanya més dantesca en benefici d'una cursa més lògica i de concedir oportunitats als esprintadors, els grans oblidats aquests últims anys. Amb tot, el Giro del 2012 només el podrà guanyar un escalador. El terreny contrarellotge és mínim (40 km) i les últimes etapes concentren alguns dels grans monstres de les Dolomites, com ara l'Stelvio, el Mortirolo i el Passo del Tonale.

La vella guàrdia transalpina, liderada per Michele Scarponi i Ivan Basso, ha apostat totes les cartes de la temporada en aquesta cursa. El seu gran enemic, Alberto Contador (vencedor desqualificat el 2011) és aquesta vegada només un fantasma del passat. Scarponi és, oficialment, el vencedor de la prova.

Per condicions i palmarès, l'escalador que hauria de donar resposta als gegants italians és Joaquim Rodríguez, que afronta el Giro amb la moral pels núvols després del triomf en la Fletxa Valona i d'haver acabat quart el 2011 tot i haver corregut la major part de la cursa malalt. “Ens plantegem, d'entrada, acabar com més amunt millor. El podi i una etapa estaria bé, però si les coses van bé fins i tot podem guanyar-lo. Per què no?”, explica el ciclista de Parets, que ha estat concentrat amb el barceloní Alberto Losada a Andorra preparant el seu gran repte pendent, el podi en una gran cursa per etapes.

Les etapes de mitja muntanya –tota una especialitat de Rodríguez– competiran aquest any amb transcendència amb les d'alta muntanya, ja que estan situades totes en la primera meitat del Giro. També hi serà Joan Antoni Flecha (Sky).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.