cultura

Homenatge al prestigiós antropòleg Lluís Mallart

L'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural ha editat un llibre d'assajos de deixebles seus

El presenta avui a Olot en un acte organitzat per l'entitat i pel Patronat d'Estudis Històrics

El doctor en antropologia Lluís Mallart i Guimerà és imprescindible per al coneixement de les civilitzacions africanes i de les religions. Ho afirma el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal, que avui serà a Olot –dos quarts de vuit del vespre a Can Trincheria– per presidir el més que merescut homenatge que l'ens fa a un dels antropòlegs més lúdics del món. Aquest homenatge es materialitza en el llibre De l'Àfrica a l'Antropologia. Assaigs en homenatge a Lluís Mallart, que ha editat l'entitat que dirigeix Nadal i que ha promogut un dels seus membres i deixeble de Mallart, Elisiu Carbonell, amb el patrocini de l'Obra Social La Caixa i de les universitats d'Oxford i París-Nanterre. El llibre és un recull d'assajos de deixebles francesos i catalans de l'antropòleg homenatjat escrits en català i francès.

Lluís Mallart va viure al Camerun, on va arribar-hi a la dècada dels anys seixanta del segle passat com a missioner. Aquest antropòleg, no obstant això, se'n va adonar que en comptes de convertir al catolicisme els autòctons –va estar amb la tribu dels Evuzok– havia de posar-se a la seva pell i entendre'ls. Allà, va desenvolupar gran part de la seva carrera científica. També a París. I, ja als anys abans de jubilar-se, va ser recuperat per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona per tancar la seva etapa docent al país. És autor de nombrosos llibres, articles i estudis d'antropologia amb títols tant concloents com Sóc fill dels Evozok (1993).

En l'acte d'avui, que està organitzat per l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca i l'Ajuntament d'Olot, hi intervindran el mateix Joaquim Nadal, el president del patronat olotí, Jesús Gutiérrez, i el catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat Rorira i Virgili, Joan Prat. Aquest és una de les persones que més va fer perquè Mallart acabés la docència al país.

LA DATA

1961
És l'any en què
Lluís Mallart arriba a l'Àfrica com a missioner, en concret a la tribu dels Evuzok del Camerun.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia