SILS (Selva)

Festa major

Pregó dansaire

Una entitat del poble, l'esbart dansaire El Cabirol, serà l'encarregada de fer el pregó de la festa major de Sils, que arrenca dijous vinent, 24 de setembre, i s'allargarà fins al 4 d'octubre.

L'esbart, fundat l'any 1998, consta actualment d'una escola de dansa per a nens i nenes i un grup de bastoners. L'entitat també té vuit capgrossos que els nens utilitzen en una de les seves danses i que seran els protagonistes del pregó, ja que a través d'aquests personatges l'esbart intentarà explicar què es feia abans per la festa major.

En acabar hi haurà una cercavila en la qual participaran les autoritats, els capgrossos, grallers i bastoners de l'esbart i els gegants de Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva i Riudarenes, acompanyats pel grup de percussió local Xivarri. A la plaça de l'Estació, la imatgeria festiva realitzarà el ball de lluïment i al final de la cercavila, davant de l'envelat, tindrà lloc el ball de cloenda de tots els participants.

Al final de la cercavila hi haurà un Pica-pica Pregoner preparat pels joves del poble. El piscolabis es farà a la zona de l'envelat, davant de les barraques.

Del 24 de setembre al 4'octubre.

Botifarrada multitudinària

M.À.M

Si hi ha un acte multitudinari a la festa major de Sils, aquest és la tradicional botifarrada, tot un clàssic que l'any passat va reunir més de tres mil persones.

Enguany la cita gastronòmica serà el dissabte 26, a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça dels Esports, immediatament després del Cerkabirra 2009. El tiquet costa 3 euros. Tot seguit hi haurà ball a la fresca amb el grup Si Fa Sol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.