cultura

Alien, passatger en trànsit

Un llibre presenta en forma d'informe tots els coneixements que de l' ésser extraterrestre tenen els humans

L'obra tracta de convertir una ficció cinematogràfica en un univers coherent

Al llarg de les pel·lícules que formen part de la franquícia Alien: Alien, Aliens, Alien 3, Alien Resurrection, Alien vs. Predator i Prometheus, a més de les pèrfides criatures alienígenes, existeix un invisible enemic que s'amaga molt millor l'engendre que s'enfrontava a la suboficial Ellen Ripley: la corporació Weyland-Yutani. Sota l'aparença d'empresa comercial, aquesta multinacional o, millor dit, multiuniversal, japonesoamericana, té un gran coneixement dels aliens guardat amb molt de zel. Perquè el seu veritable interès és experimentar amb els extraterrestres per utilitzar-los com a arma de guerra.

Norma Editorial ha tret el llibre Alien. El informe Weyland-Yutani que explica tots els coneixements que es tenen del xenoforme –així el denomina la companyia–. Tota aquesta informació ha estat recollida al llarg de tres segles d'investigació, viatges espacials i altres procediments que normalment es troben en el llindar de la llei. El llibre adverteix a mode de pròleg, i per crear una ficció més fidedigna, que la lectura de l'informe pot portar a greus sancions a tots els membres no autoritzats de la corporació que accedeixin al document.

El llibre està pensat pels més fidels seguidors de la sèrie, que, a més de les produïdes en els films, ha generat altres trames argumentals en còmics.

L'obra descriu el cicle del xenoforme que té quatre fases bàsiques i que en la primera pel·lícula, dirigida per Ridley Scott, costaven de relacionar. En primer lloc, la criatura neix d'un ou i és el que s'anomena abraçacares. En aquesta part del procés de creixement, l'alien introdueix una llavor en un hoste, en el qual creix el reventapits que, un cop desenvolupat, abandonarà violentament el cos de gestació per créixer i prendre la definitiva forma amb extremitats antropomòrfiques.

El llibre detalla cada expedició espacial i l'evolució del coneixement de l'alien. Hi apareixen tots els integrants de les missions, però sempre des d'una perspectiva de ficció real, i no de fantasia cinematogràfica, ja que no s'esmenten els noms dels actors sinó els dels personatges i els seus rangs i personalitats en el context de les realitats que s'expliquen als films.

Llibre objecte

Alien. El informe Weyyland-Yutani, de B.D. Perry, es pot considerar un llibre objecte, ja que s'adjunten documents adherits a les planes del llibre i també hi ha una imatge desplegable de la nau USS Sulaco. L'obra també descriu l'armament i els vehicles utilitzats tant pel personal civil com pel militar.

El disseny de l'alien, tot i que en l'obra no se centra en aquesta mena de detalls, va ser fet pel dissenyador suís H.R. Giger, mort la primavera passada. En el primer episodi va col·laborar-hi Moebius, en el disseny de vestuari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia