Administracions

Albiol topa amb dificultats per reformar els mercats

L'alcalde de Badalona havia anunciat a so de bombo i plateret alguns projectes però ara no se'n surt com voldria

El concurs de Llefià queda desert i els venedors del Torner no accepten el preu

La intenció era, i és, dir adéu al mandat amb les obres de remodelació de tres dels sis mercats municipals que ja estaven embastades, però com ja ha passat en governs anteriors, els projectes a Badalona es poden acabar entravessant al govern local. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol (PP), ha plantat cara en més d'una ocasió bo i garantint que havia desencallat els projectes del mercats Maignon, Torner i Llefià, però totes tres actuacions estan topant amb diversos esculls.

En el cas del mercat Maignon (tancat des de final del 2010, quan els paradistes es van haver de traslladar en un envelat), les discrepàncies entre l'executiu local i els paradistes han estat una constant. El PP va anunciar una injecció econòmica de 2,5 milions d'euros provinents de l'empresa pública estatal Mercasa, però el projecte no va convèncer els concessionaris.

La regidora de Comerç, Rosa Bertran, es mostra optimista quan se li pregunta per la reforma d'aquest mercat, el més antic de la ciutat, aixecat a final del segle XIX. “Al ple de dimarts, o a tot estirar en un ple extraordinari que convocarem d'aquí a uns deu dies, aprovarem els plecs que ens permetran convocar el concurs per tirar endavant la reforma”, afirma.

El pas de licitar el projecte ja s'havia fet en el cas de Llefià, on la inversió d'un supermercat és clau perquè l'obra cristal·litzi. Però tot i que el PP havia assegurat que tenia més d'un operador que hi estava interessat, el concurs ha quedat desert. Segons Rosa Bertran, “els dubtes que a última a hora han presentat alguns concessionaris respecte a poder realitzar la inversió pactada i signada d'uns 40.000 euros per cap ha generat desconfiança en la firma que volia apostar-hi”. Segons la regidora de Comerç, el govern intentarà modificar el projecte perquè resulti més barat als paradistes i, llavors, el supermercat no fallarà.

En el cas del mercat Torner, el segon més antic, el govern del PP ha presentat recentment un projecte als concessionaris. El dibuix, sobre els plànols agrada molt, però els venedors es posen les mans al cap quan veuen el que han de pagar. “Ens pot sortir tot a 100.000 euros per cap”, explica el seu president, Joaquín Jiménez. És un preu que no estan disposats a assumir. En aquest cas, Rosa Bertran diu que el projecte no és definitiu i que encara hi ha feina a fer.

LA XIFRA

3
mercats municipals
són els que el PP vol remodelar, però de moment no se'n surt: Maignon, Torner i Llefià.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia