Infraestructures

Simulacre d'accident a l'aeroport de Girona

L'operació Pit-roig va posar a prova la seguretat i la capacitat de resposta dels equips d'emergència en un exercici que va mobilitzar 200 persones

L'aeroport de Girona-Costa Brava va fer ahir un simulacre general d'accident (batejat com a operació Pit-roig) per posar a prova la capacitat i rapidesa de resposta dels cossos de seguretat i d'emergències. En l'operació Pit Roig, un autobús jardinera que portava a la terminal els passatgers d'un vol procedent de Liverpool topava amb un bimotor irlandès. En l'exercici la majoria dels passatgers que anaven a l'autobús eren estudiants d'infermeria de la Universitat de Girona, convenientment maquillats simulant ferides. En el balanç final del simulacre hi havia dos morts, sis ferits greus i cinc de molt greus.

El director de l'aeroport, Lluís Sala, va fer una primera valoració “altament satisfactòria” de l'exercici, tot i que va remarcar que caldrà fer un seguiment posterior i una avaluació que es farà en els propers dies. Va destacar també el treball dels diferents cossos que van participar en el simulacre, que es van coordinar “de manera molt àgil i en poc temps ja han estat al lloc”.

LA XIFRA

200
persones
van participar ahir en l'operació Pit-roig de simulacre d'accident, dels quals 100 eren voluntaris de la UdG

Esperant més avions de Ryanair

Sala va dir que és aviat per fer una valoració de com anirà aquesta temporada, amb la baixada del nombre de vols de Ryanair, i es va mostrar esperançat que quan la companyia irlandesa rebi més avions hi hagi més moviment, amb més connexions amb vista a l'estiu del 2016. El director de l'aeroport va defensar la qualitat de les instal·lacions i va dir que altres companyies que també operen a Girona havien experimentat un creixement en el seu trànsit. A més, també hi va afegir que continuen treballant per atreure noves companyies aèries, apostant per diversificar l'oferta. Sala veu amb bons ulls que la Generalitat vulgui construir un baixador del TAV a tocar de l'aeroport. Segons el director, qualsevol intermodalitat és positiva per a les instal·lacions i, per això, ha qualificat el projecte “de bona opció de futur”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia