Política

JORDI MONRÓS

CANDIDAT DE CIU A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

“Ja cansa parlar de la ciutat obrera que ha venut el PSC”

CiU preveu un ajuntament més fragmentat i una pèrdua de vots socialistes que obligarà a establir aliances postelectorals

Els convergents estan oberts a parlar amb el PSC si poden aplicar una part del seu programa

GOVERNABILITAT
“Serem decisius i si governem serà perquè una part del nostre programa es durà a terme”
ORGULL DE CIUTAT
“Parlem d'orgull de ciutat, creure't que estàs en la posició adequada per ser capdavanter”
ECONOMIA
“És molt important la promoció econòmica.
Hem de revitalitzar zones industrials”

Jordi Monrós, regidor des del 2011, relleva ara Meritxell Borràs, que ha estat al capdavant de CiU durant 16 anys, com a alcaldable convergent a l'Hospitalet.

Presenta CiU a les eleccions una llista renovada?
Sí, no en les primeres posicions però sí, i molt, respecte del 2011. Agrupem un perfil més jove fruit del pas dels anys. La millor combinació és la de gent jove amb empenta i més formada amb gent amb experiència i capacitat de resistència en una ciutat com l'Hospitalet.
L'Hospitalet, feu socialista. Preveu que això canviï?
El PSC farà 36 anys que governa l'Hospitalet, quasi sempre amb majoria absoluta, excepte a l'últim mandat, en què van pactar amb ICV-EUiA.
Un pacte que ja tenien des del 1999, tot i les majories absolutes del PSC.
Sí, tot i no necessitar els regidors d'ICV-EUiA. Creiem que els resultats que aconseguiran ara no seran tan bons i tindrem un ajuntament més fragmentat.
Tant per l'esquerra com per la dreta?
Sí, perquè penso que hi haurà una incorporació de forces que actualment no estan representades. Ciutadans, Podem a la coalició de L'Hospitalet en Comú i ERC. I faltaria veure si PxC es manté.
Un panorama que obligarà a fer pactes. Quines aspiracions té CiU?
Nosaltres sortim a guanyar.
Això diu tothom.
Bé, més enllà de dir-ho d'aquesta manera esportiva, sortim a ser decisius en la governabilitat. Amb això vull dir que si podem formar part d'aquest govern estem disposats a seure a parlar. Però també tenim clar que això no serà una suma de regidors, sinó que si governem serà perquè una part del nostre programa es pot portar a terme i podrem incidir en coses que plantegem per fer un treball bo per al ciutadà.
Quines són les prioritats de CiU per arribar a un pacte?
És molt important la promoció econòmica. Hem de revitalitzar zones de comerç i industrials com el polígon Pedrosa i la carretera del Mig.
Quin tipus d'activitat s'ha d'atreure a l'Hospitalet?
La indústria metal·lúrgica i poc sostenible es pot substituir per la logística, aprofitant les bones connexions. També es pot aprofitar la presència dels hospitals per atreure indústria farmacèutica i d'investigació. I que s'abaixin els impostos, s'ha apujat l'IBI un 27% en tres anys. Hem de vendre una ciutat atractiva.
La proximitat de Barcelona és positiva o anul·la l'Hospitalet?
Nosaltres parlem d'un orgull de ciutat, creure't que estàs en la posició adequada per fer les coses i ser capdavanter. No menystenim la situació de Barcelona. I què hem de fer? Potenciar-la i que ens potenciïn a nosaltres. Ja cansa parlar de la ciutat obrera que ha venut el PSC.
Celestino Corbacho presumia d'haver donat a l'Hospitalet orgull de ciutat.
Això és veritat i se li ha de reconèixer. El PSC ha fet coses però ha oblidat que una ciutat no és només un conjunt d'edificis amb una zona industrial potent perquè vinguin empreses noves. Qualsevol ciutat la formen persones, i qui viu als barris veu que s'han anat degradant, hi ha brutícia i incivisme.
Què farà CiU als barris?
Tot i que els informes diuen que baixen els delictes, la gent té percepció d'inseguretat. Com es pot canviar això? Amb més patrulles i policia de proximitat, i insistint en la seguretat, la neteja i el civisme. Si tenim una ordenança del civisme l'hem de fer complir.
Economia, seguretat, civisme… Quines actuacions proposen per ajudar els ciutadans a pal·liar la crisi?
Una de les coses que portarem al programa és intentar fer una partida pressupostària per ajudar en casos de pobresa energètica. Hem d'acompanyar la gent i ser capaços de donar solucions.

Amant del futbol i de sopar amb els amics

Rosa M. Bravo

Jordi Monrós està a punt de fer 50 anys i la seva vida personal i professional ha estat sempre vinculada a l'Hospitalet. Està casat i és pare de dues adolescents. Aficionat al Barça i a sopar amb els amics, exerceix com a graduat social en un despatx dedicat a l'assessoria jurídica i laboral. El 1983 va començar la militància política a la JNC de l'Hospitalet. Ha tingut i té diversos càrrecs a CDC, com ara secretari d'organització a l'Hospitalet i conseller nacional del partit

Albert Salamé

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia