Economia

Mor el Nobel d'Economia John Nash, expert en teoria de jocs

El matemàtic John Nash, expert en teoria de jocs i potser el Nobel d'Economia més popular gràcies a l'oscaritzat biopic cinematogràfic Una ment meravellosa, protagonitzat per Russell Crowe, va morir ahir, junt amb la seva esposa, en un accident automobilístic a Nova Jersey (EUA). Segons mitjans locals, Nash, entranyable pel gran públic també per la seva lluita contra l'esquizofrènia que patia, va morir en un impacte del taxi en el qual viatjava quan el conductor en va perdre el control en una maniobra d'avançament. En la topada van perdre la vida Nash, de 86 anys, i la seva esposa, Alicia, de 82. Cap dels dos duia posat el cinturó de seguretat, per la qual cosa van sortir expel·lits del vehicle.

Nash havia guanyat el Nobel d'Economia el 1994 per la seva contribució a l'anomenada teoria de jocs, i va fer aportacions molt notables en l'àmbit de les equacions no lineals en derivades parcials, que han millorat altres disciplines científiques, com ara la química, la física quàntica i les finances. Nash també havia col·laborat amb moltes iniciatives benèfiques en la conscienciació i la lluita contra la seva malaltia mental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia