la contra

«Tour» pel Rubí gastronòmic

La regidoria de Comerç edita 3.000 exemplars d'una guia de restauració que inclou uns 60 establiments

UN FORMAT CÒMODE. El president del Gremi de Restauradors de Rubí, Juan López; la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Rubí, Arés Tubau, i el coordinador del servei, Xavier Corbera, van presentar els primers exemplars d'una guia ja disponible per a tothom.

L'entorn més immediat de vegades reserva sorpreses positives. Un frenesí de sensacions que pot restar molt de temps ocult tot i ser just a la cantonada de casa. L'oci no està en absolut renyit amb la proximitat, i la restauració és un dels sectors que ofereixen més possibilitats geogràfiques. Des d'ara, els ciutadans de Rubí ho tindran una mica més fàcil per menjar bé sense haver d'utilitzar cap tipus de mitjà de transport. I el que és més important, assaborint tota la varietat gastronòmica que ofereix un indret que engloba diverses cultures. La regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el gremi de restauradors de la ciutat, ja ha presentat la primera edició de la guia de restauració On mengem? Dinem i sopem a Rubí, que es pot trobar a la mateixa seixantena d'establiments que s'hi recullen i, evidentment, a la Botiga de Rubí.

La guia ofereix una informació pràctica molt completa de cada establiment: horaris, preus aproximats de carta i menú, tipus de cuina, especialitats, disponibilitat per a grups grans, comiats i festes, característiques específiques i, per descomptat, les dades de contacte. A més, l'emplaçament de cada establiment, bar o restaurant, serà localitzable amb més comoditat gràcies al mapa de la ciutat que acompanya la guia.

La regidora de Comerç, Arés Tubau, té molt clara la inseparable relació entre comerç i restauració, així com la necessitat mútua que tenen tots dos àmbits per desenvolupar-se i créixer tant en qualitat com en quantitat. Per aquest motiu, considera el naixement de la guia com una necessitat imprescindible que tenia la ciutat, i encara més tenint presents els canvis estructurals que s'han produït recentment al centre amb la creació de l'illa de vianants: «Tenim una bona oferta i la volem explicar i ensenyar, ajudant els establiments a fer-se conèixer i animant els ciutadans a explorar i gaudir dels bars i restaurants de la seva ciutat. Rubí està experimentant molts canvis a nivell comercial i empresarial, però anem pel bon camí. No volíem deixar de banda un sector que fa molts esforços com és la restauració», explica, i fa un incís en l'increment que ja es produeix en el nombre de locals comercials oberts.

El Gremi de Restauració de Rubí, a través de Juan López, celebra l'empenta que es dóna a l'ens que presideix, millorant l'organització, apostant per la dinamització, professionalitzant el sector i col·laborant més, i més estretament, amb la regidoria de Comerç. En aquest sentit, va posar la guia com a exemple de la importància del duet que configuren el comerç i la restauració. En total, tal com corrobora el coordinador del Servei de Comerç, Xavier Corbera, s'han editat 3.000 exemplars de la guia que inclouen, amb tot luxe de detalls, les dades d'uns 60 establiments. Tot i això, la regidora de Comerç, Arés Tubau, anima tots aquells bars i restaurants que es vulguin afegir a la iniciativa que es posin en contacte amb el seu departament perquè es puguin tenir en compte en la propera edició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.