Opinió

De set en set

Albiol

És quasi segur que García Albiol no serà l'alcalde de Badalona. Malgrat ser la força més votada a la ciutat, l'acció política del Partit Popular ha creat tants anticossos, que el front contrari s'ha enfortit notablement. Una dona d'un llarg activisme social i que mai no ha militat en cap partit polític es presenta amb avantatge per emportar-se el capítol.

Tot indica que l'alcaldia badalonina té nom de dona, Dolors Sabater, i amb ella es preveu un aire nou, fresc i intens, capaç d'aglutinar tot el progressisme del poble. Talment, amb la caiguda dels populars es pot posar fi a una anormalitat que calia corregir.

Direu que no hi ha res segur i que fins al proper dia 13 poden passar coses, però a Badalona –ho dic per experiència pròpia– aquesta setmana dóna gust anar pel carrer i notar un munt de somriures de complicitat en gent que ha votat pluralment però que sentia el segrest d'una de les voluntats més preuades: les ganes de ser normals en un país normal i entenent la neteja de la ciutat –“Limpiando Badalona”, deien– com una simple qüestió profilàctica per mantenir els carrers nets i funcionant perfectament la recollida de brossa.

El proppassat dijous aquest diari publicava una entrevista amb Fàtima Taleb, marroquina de religió musulmana que fa disset anys que viu a Badalona. La meva amiga –ho és– deia que “Albiol no em robarà el somriure” i ves per on és ella qui ha fet canviar el rictus del militant popular, perquè ara és regidora electa per la formació Guanyem Badalona en Comú. La ciutat integra i viu la realitat d'un país en transformació, quan Fàtima, amb tota naturalitat, podrà seure davant per davant del senyor Albiol i somriure, segura que l'integrisme i la xenofòbia han perdut la partida.

A la meva ciutat, com en molts racons de Catalunya, tenim el repte de trobar enriquidores formes de convivència, on és vigent la sentència del president Tarradellas quan deia “Són catalans tots els que ho volen ser i viuen i treballen a Catalunya”. Ara, els regidors electes que formaran els propers consistoris són els que tenen la responsabilitat d'ajudar a construir el nou país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia