Societat

Més de 130 supermercats, en el recapte per a l'estiu

El Banc dels Aliments de la demarcació confia a recollir 150 tones de menjar

Aquest any, s'ha doblat el nombre d'establiments que participen en aquesta campanya especial

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa una crida a participar en la campanya especial de recapte de menjar que es durà a terme divendres i dissabte en un total de 130 supermercats gironins, per fer front les necessitats de les famílies en situació de vulnerabilitat durant els mesos d'estiu. I és que les lleixes del magatzem del banc continuen buides en espera que arribin els aliments providents de la Unió Europea, cosa que és previst que passi al juny, de manera que la distribució es farà durant el juliol. Els productes que es demanen en la campanya La fam no fa vacances són: oli, llet, conserves, farina, sucre i cacau en pols.

En relació amb la campanya de l'any passat, s'ha avançat un mes el recapte. I en aquesta ocasió es disposarà de la participació de 130 establiments de les comarques gironines, més del doble dels que van prendre-hi part l'any passat, que van ser un total de seixanta. El 2014, es van recaptar 100 tones de menjar i en aquesta edició els organitzadors confien a poder arribar a les 150 tones. També a diferència de l'edició de l'any passat, els supermercats que hi participen no són exclusivament de municipis de la Costa Brava, sinó que també n'hi ha de poblacions d'interior. En concret, hi prenen part supermercats de Castelló d'Empúries, Figueres, l'Escala, la Jonquera, Llançà, Roses, Sant Pere Pescador, Begur, Calonge, Castell-Platja d'Aro, l'Estartit, la Bisbal, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí, Bescanó, Girona, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Blanes, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Sant Hilari, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar, Vilobí d'Onyar, Banyoles, Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Ripoll.

A més, el Banc dels Aliments demana a escoles, associacions, clubs esportius, empreses, entitats, corals, grups de teatre i altres institucions interessades que col·laborin amb la campanya organitzant una activitat a favor del banc.

LA XIFRA

30
municipis
de la Costa Brava, però també de l'interior, participaran en el recapte que es farà divendres i dissabte.

Recollida de litres de llet

Fins al dia 20 estarà en marxa la campanya Cap nen sense bigoti, promoguda per l'obra social La Caixa a tot Catalunya. Tot i que la recollida de llet a les oficines de l'entitat bancària ja s'ha acabat, encara es poden fer aportacions econòmiques per ajudar a la causa. Els gironins van portar més de 22.500 litres de llet a les 170 oficines que La Caixa té a les comarques gironines en els cinc dies en què es va desenvolupar la campanya presencial. I, a més, l'empresa ATO va fer una donació de 1.500 litres de llet per al banc de la demarcació. Les necessitats, però, continuen superant les donacions. Els problemes de subministrament d'aquest producte bàsic entre els usuaris del Banc dels Aliments afecten 15.000 menors de 15 anys que haurien de tenir accés almenys a un litre de llet a la setmana. El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, va calcular en 300.000 litres de llet el dèficit d'aquest producte entre la mainada. “Hauríem de poder repartir 700.000 litres de llet a l'any, però només se'n distribueixen 400.000”, va indicar Gómez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia