El català és el vuitè idioma del món amb més activitat als blocs

El català és el vuitè idioma del món amb més activitat als blocs i el quinzè a la Viquipèdia, la popular enciclopèdia electrònica, un fet que demostra «una presència a la xarxa molt més gran del pes demogràfic dels seus deu milions de parlants». El director de Linguamón-Casa de les Llengües, Antoni Mir, va assegurar que el català gaudeix de «bona salut» a internet i que aquesta gran activitat del català a la xarxa és molt superior al pes demogràfic que representen els deu milions de catalanoparlants. Mir va inaugurar el I Simposi Internacional sobre Multilingüisme i Ciberespai, que se celebra fins avui a Barcelona i que reuneix una vintena d'experts internacionals per debatre la importància econòmica, social i cultural de les llengües del món a internet.

Eclosió

Antoni Mir considera que internet «no tornarà a ser mai més» un territori exclusiu de l'anglès perquè la xarxa «obre portes increïbles al multilingüisme» i hi afegeix que s'està produint una «eclosió» de les llengües minoritàries a la xarxa.

El director de la Casa de les Llengües anima a fer que el català «ocupi els nous espais que es van creant a la xarxa», com Youtube o les xarxes socials. Per Mir, la societat catalana pot resultar «molt competitiva» a internet, perquè els catalans «estan acostumats a gestionar la diversitat lingüística» que ara floreix també a la xarxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.