Societat

Dies de vi i roses

Festivals de teca a Barcelona

Fins demà Tast a la Rambla ofereix les propostes de 50 cuines d'autor, del món, tradicionals i de postres
Els germans Torres tornen a fer el menú sibarita que se serveix en el festival de música Palau de Pedralbes

A l'estiu la cuina de carrer reviu. Ve de gust passejar-se per les paradetes i tastar propostes. I això es pot fer fins demà a Barcelona, en la segona edició del Tast a la Rambla, que ofereix platillos a 4,5 euros (amb oferta de 4 tapes a 16) d'una cinquantena dels millors restaurants de la ciutat. Fan un esforç (de personal, temps, producció...) que rep una molt bona resposta de públic (80.000 degustacions l'any passat), però que, per sobre de tot, serveix per arrossegar els barcelonins cap a una zona associada al turisme de masses. “Volem recuperar la imatge de la Rambla en l'imaginari col·lectiu i reivindicar-la com a passeig. Aquesta iniciativa és un acte de cultura que ens permet oferir alta gastronomia a preus populars”, diu Joan Oliveras Bagués.

El joier i president d'Amics de la Rambla veu molt positivament que la fireta aconsegueixi invertir el percentatge de visitants: “Si habitualment tenim un 30% de barcelonins i un 70% de turistes, aquests dies veiem un 40% de turistes i un 60% de ciutadans.”

Tast a la Rambla permet descobrir cuines d'autor sense gastar-hi massa. Des d'una croqueta de tinta d'Àngel León (xef que ha recalat a l'hotel Mandarin) fins a un arròs de Paco Pérez, llet a la brasa de l'Hisop, un bun de porc a la cantonesa del Dos Palillos, una pizza margarida de Fabián Martín, una clotxa de galta del Nectari i el rovell d'ou cruixent amb gelatina de bolets del Disfrutar, el restaurant que van obrir fa uns mesos davant del mercat del Ninot Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch un cop consolidat el Compartir de Cadaqués.

Tres puntals d'El Bulli que han trobat el lloc idoni on canalitzar la seva mestria tècnica, i sobretot les ganes que el comensal gaudeixi amb el menjar, com el seu nom indica. “Tenim des de gent del barri fins a estrangers, i ens agrada molt que vingui gent del país”, em comenta Castro en la inauguració oficial del Tast a la Rambla, gairebé l'últim acte de l'alcalde Xavier Trias, que dilluns també va donar el tret de sortida del Festival de Música Jardins de Pedralbes amb la seva dona, Puri Arraut. Helena Rakosnik tampoc no va faltar a la cita musical. Li recordo que l'any anterior la vam trobar a faltar al costat d'Artur Mas el dia en què va cantar Carla Bruni, perquè era a Califòrnia donant suport a Isona Passola en un acte de l'Acadèmia del Cinema. Aquella nit Sarkozy va ser l'estrella, però dilluns ningú (ni l'amenaça de pluja) no va fer ombra la potència psicodèlica vuitantera i colorista dels Pet Shop Boys. Els seus temes més emblemàtics de pop electrònic (West End girls, It's a sin, Always on my mind) eren corejats per un públic entre el qual hi eren el televisiu Joan Spin i dues parelles de bessons: Carlos i Juan Antonio Bayona, i Sergio i Javier Torres.

Els televisius xefs anaven a gaudir del concert però tenien el cap en el sopar que, com van fer l'any passat, cuinaran alguns dies abans de les actuacions per als assistents que vulguin completar la sortida amb bona gastronomia. El seu menú sibarita se serveix a l'interior del Palau i conté plats molt associats a producte d'altra qualitat com ara els alls de Las Pedroñeras, el pernil, els espàrrecs... El cava català Juvé&Camps treballa en col·laboració amb la parella i patrocina el festival. Fins i tot juga amb els assistents a pujar fotos divertides a Instagram i la millor obté una visita al seu celler.

El patrocinador oficial de Tast a la Rambla té nom de cervesa (Damm) i ho rega tot. Des de l'avantguarda fins als platillos de locals tradicionals com ara el biquini trufat d'Oscar Manresa (Casa Guinart) el superdemanat arròs negre de Nandu Jubany, els calamarsets de Carles Gaig, el hot dog català del Bar Bas, el ravioli del Loidi... Hi ha també un espai de cuines del món i un altre de postres, entre les quals no falten dues delicatessen de Christian Escribà, que dijous va celebrar el seu 53 aniversari amb sopar familiar al Tickets, el local més conegut d'Albert Adrià, nomenat millor pastisser del món per la revista Restaurant. “Quina tarda de nervis que vam passar a Londres!”, em diu Roser Torras, presidenta del jurat votant de la península Ibèrica. Semblava que guanyaria el restaurant Eleven Madison, però finalment el triomf va ser per a El Celler –“i ho vam celebrar tota la nit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia