Política

El PSC i CiU veuen en l'acord a Blanes un punt de partida

Lupiáñez accepta l'alcaldia amb humilitat i emoció en un ple fragmentat

Crítiques contundents de la majoria dels grups de l'oposició al pacte dels partits que s'han succeït en el poder des del 1979

La disparitat de criteris i les dificultats per entendre's en el futur ple de Blanes van quedar ahir ben paleses en el ple de constitució de l'Ajuntament. Miquel Lupiáñez (PSC) és el nou alcalde gràcies a l'acord amb CiU. Entre els dos partits que s'han succeït en el poder des del 1979 només sumen 8 regidors de 21, però animen la resta de forces a afegir-se a la gestió.

Lupiáñez va ser investit amb 8 vots (quatre del PSC i quatre de CiU), quatre més que Joan Salmerón (ICV-EUiA-Pirates). Les diferències entre les dues formacions d'esquerres van ser públiques en l'acte d'ahir al Teatre davant mig miler de persones. Salmerón va lamentar que no hi hagués hagut “un gir a l'esquerra”. “Nosaltres som d'esquerres. La prostitució és cosa de la vella política, però no ens prostituïm. Això és el govern dels perdedors.”

Salmerón va ser el més contundent a criticar el PSC i CiU, però no van quedar curts ni Àngel Canosa (ERC), ni Jordi Urgell (Batega) ni Clara Castrillo (CUP), que va parlar en nom del seu portaveu, Jaume Pujadas. Canosa va dir que el PSC i CiU representen “la vella política, les sigles per davant de les persones”, mentre que Urgell troba que l'acord és “un pacte contra natura”. Sergio Atalaya (Ciutadans) va criticar el procés sobiranista i ICV-EUiA per no haver volgut reunir-se amb ells.

Lupiáñez, que va cloure els parlaments, relleva Josep Marigó i anima la resta d'edils a fer crítiques “constructives”. Va admetre que el govern podria ser més fort i intentarà treballar “amb honestedat, rigor, transparència i comunicació”. Lupiáñez es va emocionar un instant quan va agrair el suport de la família, la dona i les dues filles.

LES FRASES

La demagògia allunya la ciutadania de la bona política. M'hauria agradat un govern més ampli
Miquel Lupiáñez
ALCALDE DE BLANES (psc)
No hi ha pitjor decisió que la indecisió. No hi havia un grup d'esquerres sòlid
Joaquim Torrecillas
Cap de llista de CiU

Tarannàs i “prostitució”

Vuit regidors (quatre del PSC i quatre de CiU) de vint-i-un han segellat l'acord de govern. Ara Lupiáñez i Torrecillas esperen que s'hi incorporin altres grups però, tret del PP i de Ciutadans, la majoria han començat el mandat amb la munició carregada. Torrecillas va reconèixer que els programes de CiU i del PSC són “compatibles”. També s'ha de valorar els tarannàs dels dos candidats, en contraposició amb el d'ICV-EUiA-Pirates, Joan Salmerón, un comunista convençut, d'idees fixes i que ahir va exposar que la vella política practica “la prostitució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia