Política

Iceta es postula per ser candidat a les primàries del PSC per al 27S

El primer secretari dels socialistes envia una carta a la militància perquè l'avalin

Recorda que fa gairebé un any que va decidir “arremangar-se per dirigir el partit en una circumstància ben difícil”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest divendres que es postula per ser candidat a les primàries del PSC per a la Generalitat, amb vista a ser el cap de cartell socialista a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

En una carta a la militància, Iceta recorda que fa gairebé un any que va decidir “arremangar-se per dirigir el partit en una circumstància ben difícil” i “ho feia amb totes les conseqüències”, fins i tot la d'acceptar el “repte” d'assumir la candidatura del PSC a la presidència de la Generalitat.

El dirigent ha incidit en el fet que el president català, Artur Mas, ha decidit avançar les eleccions, en les que “pretén donar un caràcter plebiscitari sobre el full de ruta acordat entre CDC i ERC: una espècie de via ràpida a la independència que es pretén assumir de forma unilateral, una via condemnada al fracàs”.

Segons el seu parer, “el 27S no es decideix sobre la independència, però sí que es decideix si perdrem quatre anys més en embolics que sol porten a un carreró sense sortida o prendrem un camí per trobar solucions justes i acordades als problemes que tenim i per obtenir resultats concrets”.

“El cert és que tinc moltes ganes de defensar el nostre projecte conscient que hem de fer-ho en un context dificilíssim”, ha afirmat el primer secretari socialista.

Les seves prioritats són així “molt clares”: la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball, la millora de la sanitat i l'educació públiques i els mecanismes de protecció social, la regeneració democràtica i la reforma federal que reconegui a Catalunya com nació, garanteixi el nostre autogovern i asseguri un nou pacte fiscal.

“Per convertir-me en candidat a les primàries necessito el teu aval. Pensa-t'ho i decideix”, conclou Iceta, que per ara es preveu que sigui l'únic candidat amb possibilitats que opti a aquestes primàries obertes.

El termini per a la recollida d'avals de les precandidatures –es necessita almenys del 20 % dels membres del Consell Nacional del PSC o el 5 % de militants del partit– finalitza el 30 de juny, abans que les candidatures siguin proclamades definitivament el dia 6 de juliol.

Les primàries se celebraran el 26 de juliol i en elles s'elegirà el candidat del PSOE a la Moncloa, al candidat per a les eleccions catalanes i al cap de cartell del PSC a les generals. En tot cas, les primàries només es duran a terme si finalment concorre més d'un candidat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia