Torrent es decideix pel nom d'El Vedat per a l'avinguda

L'Ajuntament ha iniciat converses amb correus i l'Agència Tributària per tal d'estalviar els comerciants els tràmits burocràtics derivats del canvi de nom

Avinguda al Vedat, amb 454 vots, ha estat finalment l'opció més votada a l'enquesta dirigida al veïnat per tal de fer el canvi de nom de l'artèria principal de la localitat. Les altres opcions més votades han estat, Avinguda del Regne de València, amb 419 vots i Avinguda de Torrent amb 353.

És així com un total de 1226 persones han estat els que han participat en aquesta segona tramada de l'enquesta que ha atorgat el 37,03% dels vots emesos a l'opció que procurarà el canvi de nom definitiu de la que fos Avinguda dels Màrtirs en l'època franquista.

Des de la delegació de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la vila, s'han iniciat converses amb Correus i amb l'Agència Tributària perquè siga la municipalitat l'encarregada de comunicar els tràmits burocràtics necessaris per a gestionar el canvi de dades als establiments i als particulars afectats.

És per això que Correus continuarà amb el repartiment de correspondència amb el nom antic fins un temps prudencial i mantindrà el servei. La despesa que s'origine pel canvi de nom a la relació de carrers com dins l'àmbit estadístic, padró municipal o semblants, serà assumida directament per l'Ajuntament.

La minoria decisiva

PERE ROSSELL

Al remat, poc més d'un miler de persones, han hagut de treure-li les castanyes del foc a l'alcaldessa, que s'havia empellogat amb els seus militants més «salvatges», per canviar el nom de l'avinguda més emblemàtica del poble. Ara que ho pense, sí que han patit, sí; trenta anys han estat engolint-se un nom que han considerat dels «rojos nacionalistes» i que els recordava massa, els temps «frontpopulistes». És la mateixa gent que no vol treure-li els honors al general colpista, o que triga en reaccionar davant un símbol de la dictadura. La mateixa que pensa que no cal obrir les fosses comunes i que procuren tapar amb ciment el temps de la por i del silenci. No han arribat al miler i mig de persones que han participat. Una autèntica vergonya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.