territori

El PSC entrega a l'alcalde i els partits la seva proposta de pacte de salut

El partit vol crear un espai de consens liderat per un professional independent

El grup municipal del PSC ha fet arribar a l'alcalde, Carles Pellicer, i a tots els grups municipals la proposta de crear una taula de treball que gestioni els temes relacionats amb l'Hospital de Sant Joan. En una carta signada pel seu portaveu, Francesc Vallès, es demana als partits que prenguin en consideració aquesta proposta. “Entre tots hem de ser capaços de crear un espai de treball i de diàleg que permeti establir les grans línies d’actuació que facin avançar l’hospital”, insisteix Vallès, i és des d’aquesta perspectiva “que els demanem que se sumin a aquesta iniciativa que no busca altra cosa que preservar tot el que significa l’hospital i retornar-lo al lloc on es mereix”.

En la missiva, Vallès recorda que Reus ha estat capital "indiscutible" en l'àmbit sanitari, en bona part, gràcies al consens polític, però ara el "lideratge està en risc". La proposta concreta dels socialistes és crea una taula de treball presidida per un professional independent i formada per un representant de cada grup polític i dos professionals de l'àmbit de la salut proposats per cada partit. Pel que fa als temes a tractar, els socialistes consideren prioritari reduir la presència al consell d'administració de l'hospital a només un representant de cadda formació; resoldre "l'excessiva politització" en la gestió del centre sanitari, i crear el Consell de Salut, per afavorir la participació dels usuaris.

Altres propostes dels socialistes són "més transparència en la gestió i en els resultats"; una reestructuració jurídica en el funcionament del centre; potenciar la integració territorial en l'àmbit sanitari; reforçar i potenciar la recerca i el caràcter universitari de l’hospital "i, sobretot, garantir la titularitat municipal de l’equipament".

La notícia completa a Reus Digital
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia