cultura

Foment inverteix mig milió d'euros per adequar una casa romana de Badalona

La museïtzació del jaciment s'ha posat a licitació i les obres podrien començar a final d'any

Tindrà passarel·les de vidre per no ocultar cap resta arqueològica

El Ministeri de Foment ha anunciat la licitació dels treballs d'adequació i museïtzació de la casa romana de l'Heura, a Badalona. El cost dels treballs és de 490.000 euros, dels quals 100.000 figuren en els pressupostos de l'Estat d'aquest any i la resta, 390.000, es consignaran als comptes del 2016. La licitació es fa ara per al conjunt de l'obra i està previst que els treballs puguin començar a final d'aquest any i quedar enllestits amb vista a la segona meitat del 2016.

La casa de l'Heura és la segona residència romana de la ciutat que es museïtzarà. Pren el nom d'un mosaic amb motius vegetals que es va trobar en el pas que va d'una de les habitacions de la casa a l'atri. Es tracta d'un jaciment arqueològic que té una superfície de 500 m² i on, a més d'una residència noble de dimensions considerables, es pot observar un tros de carrer i una part de les canalitzacions del clavegueram. A l'espai, que es va excavar per primer cop el 1998, s'hi van trobar diversos mosaics. El projecte inclou l'acabament de l'excavació, la consolidació de les restes arqueològiques i la seva museïtzació per fer-les entenedores. L'arqueòloga del Museu de Badalona Pepita Padrós explica que la instal·lació tindrà passarel·les de vidre per poder observar les restes arqueològiques. Un cop acabades les obres, la casa de l'Heura s'afegirà a la xarxa d'espais arqueològics visitables que gestiona el Museu de Badalona.

LA XIFRA

490.000
euros
invertirà el Ministeri de Foment en la casa romana de Badalona, la segona que es museïtza.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia