Salut

Tortosa

L'hospital de la Cinta s'humanitza

Dinou artistes decoren la planta de pediatria amb animals del Delta i els Ports

Canviaran els colors de les bates

Un cel blau i un vol de flamencs donen la benvinguda als pacients de la unitat de pediatria de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, que ha renovat la seua imatge i on les parets de color cru i llises han deixat pas a una àmplia gamma de colors amb il·lustracions d'animals autòctons del delta de l'Ebre i els Ports. Un total de dinou il·lustradors, coordinats pel roquetenc Ignasi Blanch, han participat en el projecte Centres Mèdics Il·lustrats, i en només una setmana han convertit la planta de pediatria en un lloc més amable. “La cura no és només l'assistència mèdica, sinó que també són importants els aspectes humans”, va manifestar el cap del servei de pediatria de l'hospital de la Cinta, Jaume Rosal. De fet, el canvi d'escenari era un “anhel” del personal de pediatria, que feia temps que tenia aquest projecte entre mans. “Ens ha ajudat a rebrotar”, va dir Rosal.

El projecte d'humanitzar els centres mèdics, però, no és nou, sinó que es va iniciar al Vall d'Hebron el 2005, també coordinat per Ignasi Blanch, on l'any que ve continuaran decorant plantes. “Hem de vigilar la gamma cromàtica que utilitzem: hi ha colors prohibits com ara el negre, per la negativitat, o el roig, perquè és agressiu i s'associa amb la sang”, va comentar Blanch, que ha coordinat l'equip d'il·lustradors, que són principalment de les Terres de l'Ebre. Així s'ha optat per colors suaus i s'ha deixat llibertat a cada dibuixant; ara bé, la temàtica elegida han estat els animals autòctons del territori. Flamencs, ocells aquàtics, esquirols i cabres salvatges s'escampen pel passadís i les habitacions de la planta de pediatria, i fan menys traumàtica l'estada dels petits al centre hospitalari.

I la humanització del passadís i les habitacions no serà l'únic canvi a la planta de pediatria del Verge de la Cinta, on en poques setmanes està previst que el personal mèdic canvie la tradicional bata blanca per una bata de color i amb el dibuix d'un animal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia