gastronomia

Carta de tardor a l'Esmerris de Sitges

El restaurant Esmerris, de l'hotel Dolce Sitges, ha presentat fa pocs dies la carta de tardor, que correspon a un renovat concepte culinari per a aquests proper mesos. Amb la intenció de fer augmentar la seva qualitat gastronòmica, seguint les tendències dels millors restaurants internacionals, Esmerris ha presentat tres menús de degustació que rememoren l'alta cuina clàssica, una fórmula en la qual el xef, Jaume Balada, evoca la cuina tradicional amb una varietat d'entrants i plats típics de la terra, elaborats amb productes frescos i ingredients naturals.

El Menú de la memòria, compost per tres plats, recupera el sabor exquisit de la carn de qualitat i la frescor dels plats cuinats amb productes i essències naturals, típics de la cuina de dècades passades. Balada ofereix per a aquest menú la possibilitat d'escollir el primer plat, un plat principal i dues opcions diferents per a les postres. El Menú homenatge l'integren cinc plats que rescaten les propostes culinàries principals de l'alta cuina clàssica i les readapten als conceptes i tècniques contemporànies, com ara la preparació de la tòfona sorpresa, un clàssic de la cuina francesa. El Menú festival és el menú més llarg, amb una varietat de set plats a degustar. D'elaboració diversa i textures variades, aquest menú presenta propostes d'inspiració multicultural, elaborades amb essències mediterrànies. En la roda de premsa de presentació, Jaume Balada va manifestar: «Després d'observar que la demanda dels nostres clients gira al voltant del menú de degustació i vistes les tendències que s'utilitzen en la majoria de restaurants internacionals de l'alta gastronomia, vam considerar que amb aquests tres menús aconseguíem adaptar l'oferta gastronòmica del restaurant Esmarris a les tendències actuals, a més d'oferir al client la possibilitat de triar entre més propostes culinàries i de diferents preus».

Cal destacar que aquesta fórmula dels tres menús de degustació ha fet augmentar la complicitat del vi que el restaurant Esmarris serveix en el seu tradicional maridatge de pans i vins, que acompanya cadascuna de les propostes culinàries del restaurant. Una altra innovació que introdueix el restaurant per aquesta temporada de tardor-hivern és el canvi del format de l'amuse bouche. Després de diversos anys d'oferir olives com a entreteniment, el restaurant Esmarris dóna la benvinguda als clients amb una sopa calenta de peix individual. El restaurant manté l'opció per menjar a la carta, amb l'elaboració d'una sèrie de plats dels tres menús de degustació, i fins i tot permet la possibilitat de canviar plats d'un menú i l'altre.

Direcció: Hotel Dolce Sitges. Av. Miralpeix, 12. 08870 Sitges Telèfon: 93 810 90 00 Fax: 93 810 90 01 Correu electrònic: info_sitges2dolce.com Web: www.dolcesitges.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.