De las Muelas reobre el Montesquiu amb una carta ampliada i còctels
El Montesquiu, l'històric bar de tapes del carrer Mandri, s'ha fet gran. En espai i en oferta gastronòmica. L'empresari i bàrman Javier de las Muelas, propietari del Montesquiu des del 1990, ha reformat el bar amb l'adquisició de dos locals adjacents, de manera que ha passat de 70 metres quadrats a 270. «El bar funcionava, però era molt petit i amb aquesta reforma tenim més espai i podem fer més coses», explica De las Muelas, que coneixia el local des de principis del anys 70, quan el freqüentava com a estudiant. La possibilitat de fer més coses s'ha traduït en una carta més àmplia, que a més dels plats estel·lars, com les patates braves i les croquetes de pernil i de formatge –«en servim unes 5.000 al mes», diu el propietari–, n'incorpora d'altres com truita de gambetes, assortit de petites hamburgueses i tonyina en tempura. A més de tapes hi ha plats, entre els quals destaquen carns com el tall de vedella Wagyu, el rellom de vedell argentí i porquet al forn. A més del plats, De las Muelas ofereix una petita mostra de la seva proposta de còctels, com el gintònic, el margarita i, sobretot, els mojitos amb sabors diferents.