Espanyol

L'Espanyol destitueix González i fitxa Galca

El tècnic romanès dirigeix el seu primer entrenament i demà s'estrena a la banqueta blanc-i-balva contra el Llevant

Galca arriba a Cornellà-El Prat amb un triplet al seu palmarès

L'Espanyol ha anunciat aquest dilluns la destitució de l'entrenador del primer equip, Sergio González, i ha presentat el qui serà el nou tècnic: el romanès Constantin Galca.

El president, Joan Collet, i el director esportiu, Òscar Perarnau, han comparegut aquest vespre en una roda de premsa per presentar el nou tècnic blanc-i-blau, que ja ha dirigit la seva primera sessió d'entrenament aquesta tarda. Demà s'estrenarà a la banqueta en el partit de setzens de Copa del Rei contra el Llevant.

L'entrenador romanès, de 43 anys, va ser jugador de l'Espanyol entre el 1997 i 2001. Com a entrenador de l'Steaua de Bucarest ha aconseguit la Lliga, la Copa i la Copa de Lliga, la temporada passada.

Galca ha afirmat durant la seva presentació a l'estadi de Cornellà-El Prat que en la seva etapa com a tècnic vol “un equip intens i agressiu, que tingui la pilota i desgasti el contrari amb ell”.

El tècnic romanès s'ha mostrat molt agraït per tornar al club blanc-i-blau: “He tornat a casa meva, sóc un periquito més”. A més, ho fa optimista, confiat en les possibilitats i el nivell de l'equip. “Els jugadors tenen un potencial extraordinari i la meva filosofia és tenir un grup molt fort”, ha dit.

Sobre el partit de demà contra el Llevant, ha avançat que la seva intenció és “guanyar tots els partits; mai es regala res”.

El tècnic ha explicat que el van trucar dissabte, quan l'Espanyol va perdre contra el Celta.

Destitució exprés

La direcció del club ha comunicat aquest migdia a Sergio González la seva destitució en reunió celebrada aquest migdia. Al vespre han comparegut davant els mitjans per explicar la decisió del Consell d'Administració i de la Direcció Esportiva del club de prescindir de González i presentar Galca.

El president de l'Espanyol, Joan Collet, ha assegurat que han pres aquesta decisió pel bé del club. “No sé si és precipitat, pel fet que l'equip vagi dotzè, però cal valorar les dinàmiques i d'altres coses”, ha dit. El dirigent ha apuntat que aquest tipus de decisions sempre són “desagradables”.

El director esportiu, Òscar Perarnau, ha defensat la seva aposta pel romanès: “Creiem que Galca és un estudiós del futbol, que el viu i que connecta amb l'afició”. A més, ha reconegut que fa 19 mesos, quan buscaven entrenador, el romanès va ser un dels candidats, encara que finalment el club va optar per González.

Perarnau ha confessat que a l'entitat estaven “molt preocupats pel rendiment de l'equip” i, amb aquesta decisió, esperen que sigui “un canvi a nivell positiu”. El cessament de l'entrenador, han explicat els directius, ha estat consensuat.

A més de Sergio González, també han estat rellevats del seu càrrec el seu fins ara segon tècnic, Diego Ribera, i el preparador físic, Miquel Gomila.

L'Espanyol ha agraït a Sergio González “la seva dedicació al capdavant del primer equip i li desitja el millor tant en la seva carrera professional com en l'àmbit personal”.

“Per al club i per a l'afició sempre serà un exemple de compromís”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia