La gira BBVA-El Celler de Can Roca farà la volta al món
Faran estades a Londres, Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Xile
Els germans Roca recorreran més de 42.000 quilòmetres i aniran acompanyats de l'equip de cuina i sala
La tercera edició de la gira BBVA-El Celler de Can Roca farà la volta al món, començant a Londres i seguint per Hong Kong, Phoenix, San Francisco i Santiago de Xile. Serà una volta al món completa, i com ja s'ha fet aquests últims anys, els germans Roca hi aniran amb uns 40 membres de la plantilla del restaurant.
La gira durarà cinc setmanes: arrencarà a principis d'agost i es perllongarà fins la primera setmana de setembre. Prèviament, igual que en anys anteriors, en Joan, en Josep i en Jordi dedicaran un temps a visitar els països escollits amb la finalitat d'aprendre sobre la cultura i la gastronomia, i els rendiran un homenatge elaborant menús inspirats en plats autòctons i utilitzant només ingredients
locals.
Amb aquesta tercera edició, la gira amb BBVA sumarà nou països visitats i afegirà més de 42.000 quilòmetres als 120.000 recorreguts entre el 2014 i el 2015. Des del seu primer tour, s'han servit ja uns 100.000 plats a més de 4.000 clients i convidats de BBVA a l'Argentina, Colòmbia, els Estats Units, Mèxic, el Perú i Turquia. Els germans Roca diuen que tracten de superar-se any rere any, i per a aquesta tercera edició de la fira asseguren: “El nostre objectiu és realment ambiciós.” “Estem molt il·lusionats i som conscients de l'enorme responsabilitat que suposa el repte de fer la volta al món amb el nostre equip. Els meus germans i jo mateix concebem la gira amb BBVA com un sincer homenatge a les cuines tan extraordinàries i alhora tan diferents entre elles”, comenta Joan Roca.
Dos estudiants amb beca
La gira del 2016, fruit d'una aliança entre BBVA i El Celler de Can Roca, manté intacte el seu component social. Els germans Roca seleccionaran dos estudiants d'hostaleria dels llocs visitats amb l'objectiu d'impulsar el talent local. Aquests joves gaudiran d'una beca al restaurant de Girona durant un mes. Cada any, el restaurant rep més de 400 sol·licituds per fer-hi pràctiques; per tant, el fet que aquests estudiants formin part de l'equip d'El Celler pot considerar-se el millor incentiu possible.
La primera gira, que
va recórrer els Estats Units, Mèxic, Colòmbia i el Perú, es va portar al cinema amb el documental Cooking Up a Tribute. Després de passar pels principals festivals de cinema, properament s'estrenarà la segona pel·lícula, The Turkish Way, que retrata l'experiència dels germans Roca a Turquia.