Els proveïdors de la sala Noovo de Reus exigeixen cobrar els diners que els deuen

Diuen que estan arruïnats i no saben quant temps podran mantenir obertes les seves empreses

Volen els seus diners. Alguns dels proveïdors que els propietaris de la sala Noovo van contractar per poder obrir el local d'oci nocturn no estan disposats a negociar i exigeixen taxativament que els paguin les factures que es van generar arran les obres de construcció de la discoteca. Diuen que van percebre una petita part del deute al començament però que quan les coses van començar a anar malament i s'hi van interposar els advocats no van cobrar ni un cèntim més. Els més perjudicats no són, en nombre, els majoritaris, però no estan d'acord amb la proposta de l'advocat de la societat, Luis Salas, que diu que els tornin els diners en un termini de quatre anys amb una quitament del 40%. Aquesta opció potser no és la més positiva, però, amb tot, Salas va confirmar que no tots els proveïdors hi estan en contra, i per això ja hi ha un creditor que ha cobrat una part dels diners que li van deixar a deure.

Sigui com sigui, el que més preocupa ara als empresaris és l'estabilitat dels seus propis negocis. De fet, dues de les empreses subcontractades per Edificacions Anvi ja han tancat i temen que ells també hagin d'abaixar la persiana si no cobren aviat, perquè si abans podien encarregar material i podien deixar a deure la factura, ara els demanen que paguin al comptat, cosa que d'altra banda no poden fer perquè no tenen diners en efectiu. A banda, diuen que també els han embargat la flota de cotxes. Literalment estan desesperats, perquè a més diuen que ningú els ha donat explicacions. El que no entenen és que l'empresa hagués muntat un negoci amb molt poc capital i quan a més, el terreny on es va construir és municipal i està cedit a 50 anys.

Les empreses més perjudicades són Auximesa, a la qual s'han de pagar encara 200.000 euros; Yesos Vilper 2006, que encara ha de rebre 210.000 euros, i Edificaciones Anvi, amb la qual s'ha establert un deute de més de 400.000 euros. Ara cal esperar que es tanqui el termini de resolució del concurs de creditors i que el procés segueixi la via judicial.

Tres solucions possibles per al problema

el punt

Els socis de Disco Sonar Catalonia SL deuen 2,5 milions d'euros i la primera opció, tot i que segurament no la més fàcil, és que tornin tots aquests diners a les empreses que van contractar per poder obrir el negoci. Aquesta solució també seria la més agradable per als afectats. Com que alguns no accepten l'acord que els proposa l'advocat, si no aconsegueixen més de la meitat hauran de tancar les portes perquè és l'única possibilitat que se'ls ofereix a través del concurs de creditors. Ara bé, també és cert que els propietaris de la sala Noovo podrien estar buscant algú que assumís tota aquesta quantitat de diners que fan falta pagar i per tant, fer efectiu un traspàs del negoci. Amb tot, els proveïdors van valorar com a poc possible aquesta alternativa i es pregunten «qui pot assumir» aquesta xifra tan elevada en temps de crisi.

«Impotents» i «desprotegits»

el punt

Els proveïdors es van mostrar indignats perquè els propietaris de la sala Noovo «no han tingut la decència» de tornar-los part dels diners que els deuen i se senten «desprotegits», tot i que confien que la via judicial farà el seu efecte, ja que tot i els perjudicis econòmics que el procés els està suposant, també pateixen «danys psicològics» per «la forma com ho han fet», i això que «alguns eren amics» de la família d'un dels afectats. Amb tot, es qüestionen com és que encara no han cobrat els diners que són seus si, com asseguren, posteriorment s'han fet obres a la discoteca i cada cap de setmana està plena de gent. Els proveïdors van calcular que cada cap de setmana es podrien aconseguir uns guanys d'uns 20.000 euros nets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.