Alimentaria aposta pels joves i les cuineres
L'àrea Intervin tindrà crítics i experts en vins de nivell internacional
Alimentaria tindrà demostracions i tallers a càrrec d'uns 40 cuiners, amb presència majoritària de joves xefs, i especialment de dones, “que avui estan demostrant el seu alt nivell”, en paraules del gerent de Restaurama, Antoni Llorens. El saló es farà del 25 al 28 d'abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, mentre la zona de Montjuïc l'ocuparà la fira de la moda nupcial.
Entre els noms femenins que tenen estrella Michelin hi ha la gallega Beatriz Sotelo (Restaurant A estación), la cordovesa Celia Jiménez i la lleonesa Yolanda Lleó (Cocinados). També hi haurà Alejandra Rivas, dona de Jordi Roca i gelatera a Rocambolesc. La cita inclourà noms consolidats, com ara Joan Roca, Andrea Tumbarello i Carme Ruscalleda, que és el rostre dels actes que aquest 2016 generarà la distinció de Catalunya com a regió europea de la gastronomia.
Hi haurà també cuiners d'èxit amb una mitjana d'edat que no supera els 40 anys, com són Oriol Castro i Eduard Xatruch, Ángel León, el mexicà Roberto Ruiz, Ricard Camarena, Javier Olleros i Mario Sandoval, que ahir va elaborar al restaurant Cuines del mercat de Santa Caterina una tapa en honor a Alimentaria amb una sardineta del cantàbric com a base, i amb la idea de fer un homenatge a l'origen de la cuina a l'Estat.
El sommelier Ferran Centelles, que la va maridar amb vermut blanc, va explicar els continguts de l'àrea Vinorum Think d'Intervin, que arriba molt potent amb pesos pesants internacionals, com el crític Tom Stevenson i l'experta en el mercat de Hong Kong Debra Melburg, que poden generar reflexions interessants sobre el vi com a tendència i negoci. Intervin aplega gairebé una cinquena part de les 4.000 empreses expositores d'Alimentaria.
Enric Canut va anunciar que la 11a edició d'Espanya, el país dels 100 formatges, se centrarà en els productes que elaboren les microempreses, “n'hi ha més de mil, que en total generen més de 325 milions de facturació” i Marta Angulo va presentar la barra d'olis d'oliva gurmet que reunirà 100 marques d'alta gamma.
El president d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, va recordar que el saló arriba al seu 40 aniversari com una de les 3 grans fires alimentàries del món. Hi participen 4.000 empreses de 70 països.