Efemèrides

Efemèrides

1916.

Cansat que les tropes del líder mexicà Pancho Villa, de nom real José Doroteo Arango, fustiguessin contínuament els soldats nord-americans a les zones frontereres entre Mèxic i els EUA, el president Woodrow Wilson va decidir enviar una força militar de 12.000 homes, amb el general John J. Pershing al capdavant, per iniciar, en territori mexicà i sense comunicar-ho al president Carranza, la campanya de càstig anomenada Expedició Punitiva. El seu propòsit era capturar Villa i ajusticiar-lo als EUA com un bandit qualsevol, però durant els onze mesos que l'exèrcit nord-americà va actuar pel nord de Mèxic, mai va poder trobar-lo. Villa s'havia amagat en una cova de la serralada Tarahumara, a l'estat de Chiuhahua, recuperant-se d'una greu ferida de bala al genoll.

1493.

L'expedició marítima de Cristòfor Colom arriba al port andalús de Palos després d'haver descobert el Nou Món.

1917.

El tsar Nicolau II de Rússia abdica a favor del seu germà, el gran duc Miquel, que renuncia a favor del príncep Lvov.

1939.

És afusellat a Girona l'escriptor i publicista Carles Rahola, persona que s'havia caracteritzat pel seu tarannà tolerant i pacifista durant la Guerra Civil espanyola. Això no obstant, va ser detingut per les tropes franquistes i un tribunal militar el va condemnar a mort.

1992.

CiU aconsegueix, per tercera vegada consecutiva, la majoria absoluta en les eleccions al Parlament de Catalunya.

2004.

Un equip d'astrònoms nord-americans descobreix el cos celeste, d'una mida similar a la de Júpiter, més llunyà i fred conegut fins a aquell moment en el Sistema Solar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia