El Col·legi d'API sosté que la crisi ha servit per eliminar els especuladors immobiliaris

La presidenta del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API), Marta Madrenas, sosté que la crisi econòmica i immobiliària ha servit «per posar cadascú al seu lloc» i fer desaparèixer els operadors «que embrutaven el mercat» a través de l'especulació. Per això, afirma, el nombre d'agents de la propietat immobiliària que han plegat a la demarcació se situa en el 8%, mentre que d'immobiliàries se n'han clausurat la meitat. «Els que queden són els professionals de tota la vida, que estan preparats per superar, amb més o menys dificultat, aquests moments complicats», afirma. Segons Madrenas, d'aquest 8% d'API, la gran majoria havien obert el negoci en els darrers tres anys.

Per Madrenas, aquesta regulació del mercat serveix perquè «els clients estiguin més protegits, ja que tenen garantit el tracte amb un operador de confiança». Segons el seu parer, els professionals que estan aguantant l'embat de la crisi immobiliària «en sortiran molt més reforçats».

Actualment, el Col·legi d'API té uns 400 associats a les comarques gironines. Un dels serveis que vol potenciar és el portal Apimmobles.com, a través del qual el col·legi promou la venda d'immobles. Es va posar en marxa l'any passat però ara el gremi hi vol apostar decididament.

Reforma de la seu

El Col·legi inaugura aquest vespre la reforma de la seva seu, situada al carrer Francesc Eiximenis, a Girona. Segons la presidenta del gremi, el local s'ha modernitzat i adequat a les necessitats actuals per aconseguir «una seu com es mereix el Col·legi».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.