la contra
El Cau més còmode
La llibreria de Terrassa es renova i disposa de 76.000 exemplars, el 32% dels quals són en català
FIDELITZAR ELS CLIENTS. El Cau manté les fitxes dels usuaris. Per cada compra d'un llibre es fa un descompte d'un 5% que se suma fins que se'n té prou per adquirir un producte gratis. Ara estudien la possibilitat d'informatitzar l'arxiu i crear una targeta de client.
El Cau Ple de Lletres va obrir les portes la diada de Sant Jordi del 1972. Aviat es va convertir en la llibreria amb l'oferta literària més àmplia de Terrassa i el Vallès. La necessitat d'espai va provocar que El Cau, com es coneix popularment, hagués de traslladar-se des del carrer Baix Plaça fins al carrer Cremat. Aquest canvi d'emplaçament va permetre que la botiga s'integrés més en l'entorn cultural de la ciutat.
L'any passat, aquesta llibreria terrassenca va ser adquirida per Direct Group, propietari de Librerías Bertrand. Un dels cofundadors d'El Cau, Narcís Serrat, que ara treballa coma llibreter i assessor, va valorar positivament el desenllaç del traspàs. «Continuar com El Cau, vendre llibres i que el 90% del personal continuï encara aquí, per a mi, és una satisfacció», assenyala. De fet, hi treballen 21 persones, dels quals 19 són empleats des de fa anys.
Els nous propietaris han renovat la llibreria, amb l'objectiu de fer-la més accessible i còmoda, més clara i més ben retolada. Per això, l'entrada s'ha il·luminat per destacar l'escala. S'hi ha instal·lat un tauler amb l'objectiu de crear interacció entre els clients. Així, els que hagin llegit una novel·la i vulguin recomanar-la, podran omplir una fitxa amb un comentari perquè el següent usuari pugui consultar-la. També s'hi ha instal·lat un plafó amb un plànol de la llibreria perquè tothom que hi entri pugui anar a la secció que més li interessi. El Cau té més de 400 metres quadrats de superfície, dividits en dos edificis connectats per un pati amb dues plantes a cada edifici. A la part principal, que té entrada pel carrer Cremat, s'hi troba la secció de novel·la, poesia i teatre. A l'entresolat hi ha els llibres d'humanitats. A l'altre edifici, al qual s'accedeix pel carrer Joan Coromines, hi ha la secció infantil, els llibres tècnics i les guies de viatge. També hi ha un espai per als socis del Cercle de Lectors.
El director d'El Cau Ple de Lletres, Eduard Fernández, explica que s'ha intentat mantenir la tradició, que «tothom s'hi senti com a casa seva, afegint elements perquè pugui trobar millor els llibres que cerca i intentant augmentar l'estoc de llibres de cada temàtica». Entre les novetats, hi ha els punts d'informació informatitzats, on els lectors poden consultar directament en el catàleg de les editorials la disponibilitat de 750.000 referències. Fernández destaca que el client d'El Cau està acostumat a una atenció molt personalitzada. La intenció és mantenir aquest tracte, però donar a les persones que són més autònomes l'oportunitat de passejar-se lliurement per la botiga per buscar el seu llibre.
Fernández subratlla que la llibreria continua molt implicada en la cultura de Terrassa, i que qualsevol autor hi podrà donar a conèixer la seva obra. El Cau disposa de 76.000 exemplars, el 32% dels quals són en català. El director de la llibreria va mostrar el seu suport al producte en català malgrat que les editorials no hi publiquin llibres tècnics o d'esports.