cultura

Cremar el dimoni des de la taula de casa

Dos joves emprenedors creen Dimonis i Micacos, el primer joc original basat en l'acte més emblemàtic de les Festes de Maig

S'ha posat a la venda en comerços de Badalona i ofereix premis dels patrocinadors

Cremar el dimoni és l'objectiu de Dimonis i Micacos, el joc de taula ideat pel badaloní Carles Carreras i el montgatí Bernat Gómez, que recrea una de les festes populars més emblemàtiques de Badalona. Els dos creadors del joc coneixen a fons la cremada del dimoni, que els ha inspirat per desenvolupar el joc. De fet, el Carles va ser el guanyador l'any passat del concurs Crema'l tu, que serveix per escollir el disseny del dimoni que es planta cada any a la platja, i havia estat finalista del concurs diversos cops. També té experiència en la creació de jocs de taula i amb aquest projecte ha sumat dues de les seves aficions amb la col·laboració del Bernat, de qui és amic des de la infantesa.

“Es tracta d'un joc ràpid diferent i entretingut”, expliquen tots dos amb les cartes entre les mans. Està pensat perquè hi puguin jugar de dues a sis persones a partir de set anys. Van començar a treballar en la idea el gener passat i en poques setmanes van tenir a punt el primer prototipus, que van provar en una botiga de jocs de Badalona. Quan van veure que funcionava, van pensar en la possibilitat de comercialitzar-lo. El primer escull el van trobar a l'Ajuntament, que no els va donar permís per utilitzar dissenys de dimonis que havien cremat. “Van dir que no era possible per una qüestió de drets d'imatge”, explica Carles Carreras. Finalment el joc ha tirat endavant amb dissenys de dimonis fets per ell mateix i amb el suport econòmic d'una vintena de negocis de la ciutat, que fan de patrocinadors de la iniciativa. Per això algunes de les capses del joc inclouen un premi directe dels patrocinadors. Així, qui compri Dimonis i Micacos, que ja s'ha posat a la venda en diferents comerços de la ciutat, s'hi pot trobar un val per a un sopar per a dues persones, per a un massatge o per a una reparació de bicicleta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia