El somni encara és lluny

Els Castellers de Vilafranca ensenyen un quatre de nou net molt tendre en una diada històrica per a Sants i Sitges

Malgrat que n'havien fet proves molt esperançadores (com ara posar l'aixecador al quatre de vuit net), descarregar el quatre de nou sense folre va quedar molt lluny ahir de l'abast dels verds. El van atacar a la segona ronda, després de completar amb molta facilitat un tres de nou amb un folre reduïdíssim, prova de les manilles del tres de deu. Al quatre de nou sense folre, però, van ser figues d'un altre paner. A la segona ronda el van intentar dues vegades amb el mateix resultat: convençuts que el podien lligar millor, van desmutar-lo amb tan sols els quints col·locats. A la tercera ronda van tornar-hi, però el castell també es va mostrar tou i, amb els dosos a l'esquena dels sisens, el pis de quarts va saltar.

La caiguda va ser un fort cop per als verds, que no han aconseguit mai completar aquest castell. Queda només una setmana per a la diada de Tots Sants, una de les més importants del seu calendari, i hauran de reaccionar si volen posar un bon final a la temporada.

Si a un costat de la plaça hi havia cares llargues, a l'altre brillaven les celebracions. Els Castellers de Sants van aconseguir descarregar per primer cop el cinc de vuit, tot just una setmana després de coronar-lo en la seva diada. Ho van fer amb força tranquil·litat, demostrant que la caiguda de la setmana passada havia estat fruit dels nervis. Amb el dos i el tres de vuit van arrodonir la millor actuació feta enguany.

Tant o més contents van marxar els amfitrions. La Jove de Sitges va atacar d'entrada el quatre de vuit, que va coronar amb facilitat però que a la descarregada els terços van haver de suar de valent. Després de completar el cinc de set, van carregar, pels pèls, la torre de set, que no aconseguien des de l'any 2003 i que mai no han descarregat.

Sense estrena

Qui tenia també un repte important era la Jove de Tarragona, que amb la diada de l'Esperidió va tancar ahir la temporada. Els liles van intentar per primer cop el tres de vuit amb el pilar, però el castell va fer llenya poc abans de coronar-se. L'enxaneta del pilar va començar a baixar abans d'hora, i l'espadat es va trencar abans que els segons s'haguessin deixat. Sí que van descarregar el tres de vuit, el nou de set i un cinc de vuit marca de la casa, amb el qual en sumen dotze aquesta temporada, una xifra sense precedents per als liles.

Els van acompanyar els Xiquets de Reus, que van desmuntar el quatre de vuit i van haver de conformar-se amb castells de set, i uns Castellers de Barcelona amb molts pocs efectius que van desmuntar dues vegades el dos de set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.