economia
Front comú a Badalona per a la reactivació econòmica
La Federació d'Empresaris i els sindicats CCOO i UGT presenten un manifest conjunt
Insten el govern local a desenvolupar “polítiques ambicioses” en els àmbits de l'ocupació i el turisme
Patronal i sindicats es posen d'acord a Badalona per demanar a l'Ajuntament que impulsi la reactivació de l'economia local. Els responsables de la Federació d'Empresaris de Badalona (FEB) i els sindicats UGT i CCOO han presentat un manifest conjunt en què reclamen la millora del futur econòmic i social de la ciutat i subratllen el paper que volen tenir com a interlocutors en qüestions relacionades amb la reactivació econòmica.
El manifest concreta una sèrie de propostes que fan referència a l'impuls dels polígons industrials, el foment del turisme, el suport a les petites empreses i al comerç de proximitat i la millora de la mobilitat. Els signants consideren que Badalona, tot i ser una ciutat amb una llarga tradició industrial i tenir una ubicació privilegiada, està patint molt severament la crisi i una prova d'això –diuen– és la taxa d'atur i la precarietat laboral. Consideren que la creació del consell econòmic i social, aprovada recentment al ple, és un pas important però volen anar més enllà per buscar plegats solucions a la situació actual.
El president de la FEB, Josep Maria Puente, recorda que el nou govern ja ha complert un any i lamenta que vagi a “poca velocitat”. “Els processos assemblearis alenteixen la presa de decisions”, critica Puente, que veu el manifest com un “toc d'atenció” i com la voluntat dels agents socials de treballar en la mateixa línia. “Veiem que Badalona cada cop s'empobreix més i creiem que ha arribat el moment de fer alguna cosa”, assenyala el president de la FEB, secundat pels responsables comarcals del sindicats. Per Vicenç Tarrats, secretari de política territorial del Barcelonès de CCOO, Badalona ha perdut terreny en els darrers anys “si es compara amb altres municipis com ara l'Hospitalet de Llobregat”. “La voluntat és que la ciutat ocupi el lloc que li correspon en el terreny econòmic”, manté Tarrats, que creu que la clau és “atraure indústries amb valor afegit que generin ocupació de qualitat i crear pols d'investigació”. En aquest sentit, remarca la importància del treball en xarxa amb municipis com ara Santa Coloma i Sant Adrià. Des de la UGT, Felipe Barrera, secretari comarcal del Barcelonès Nord, valora l'acord entre patronal i sindicats. “Volem que l'administració prengui nota de les potencialitats de Badalona per a la creació d'ocupació”, assegura Barrera, que destaca les possibilitats del turisme, poc explorades fins ara, explica, i reclama “concrecions”.