Aurelia Comas Riera

Aurelia Comas Riera

L’APUNT

I, això, que no s’ho emporti el vent

No oblidarem, persistirem, la construcció de la República, llibertat, els nostres presos i exiliats, mobilització, dignitat, l’1 d’octubre, persecució política, voluntat de pau....són algunes...

L’APUNT

La costa gironina que volem

Salvem la Pineda d’en Gori va tornar ahir al matí a fer una acció contra la construcció de 48 apartaments de luxe en aquesta pineda situada entre la cala de s’Alguer i la platja de la Fosca, dos...

opinió

Un dret guanyat a les urnes, i al carrer

Ens ho hem guanyat. I no fa set dies, ni quatre, ni dos. Fa anys, molts anys. Ens hem guanyat el dret de construir la República Catalana a través d’una reivindicació legítima mostrada arreu gràcies...

opinió

Calendari de l'N-II

Dimarts passat, 10 de gener, a la comissió de Foment del Senat vam tractar una moció sobre el desdoblament de l'N-II que havia presentat com a senador representant del PDeCAT i portaveu de Foment.La...

JOAN SABATER
Ester Bertran
L'entrevista

“L'important, quan un cau, és tornar-se a aixecar”

El seu vídeo va ser emès durant l'última sessió dels premis Impulsa. Quina és la història?Pertanyo a la colla castellera dels Marrecs de Salt, tot i que aquest any no hi vaig per qüestions laborals,...

Carlo Petrini fotografiat ahir al Palau Firal de Girona. LLUÍS SERRAT
l'entrevista

“El 40% de la producció del menjar al món es llença”

“Heroi europeu” segons ‘Time Magazine' i “una de les cinquanta persones que podrien salvar el món”, segons ‘The Guardian', Petrini parteix de la idea que el menjar és el resultat de processos culturals, històrics, econòmics i ambientals i que la producció d'aliments ha de tenir una relació harmònica amb l'entorn natural. Aquest italià ...

l'entrevista
EXPERTA EN NUTRICIÓ ENERGÈTICA I NATURAL

“Cada aliment té una vibració i un efecte”

Gairebé quaranta anys d'estudi sobre els aliments han dut Montse Bradford a publicar set llibres, a més d'un vuitè, que és a punt d'aparèixer, i que ara es dediqui a la formació en cuina natural i energètica. Nascuda a Barcelona, però formada arreu d'Europa, Amèrica i el Japó, insisteix en la importància de la consciència en l'alimentació, però, a més, és terapeuta de l'art de la curació vibració i de psicologia transpersonal

l'entrevista
CUINERA DE FLORS

“Quan mengem flors despertem les emocions”

Amb les arrels al camp. Criada entre “ramat i cassola”, com diu ella mateixa, la cuinera Iolanda Bustos ha recuperat l'ús de les flors a la cuina gràcies a la influència familiar, però també després d'un estudi de recerca que l'ha dut a entrevistar gent de muntanya i del camp. Bustos, nascuda a Palau-sator (Baix Empordà), trasllada els seus coneixements i les flors que té cura de recollir personalment cada setmana al paladar dels comensals del restaurant La Calèndula, però a més, també al seu llibre ‘La millor cuina amb flors, plantes i fruits silvestres'.

Antònia Jover, als jardins del Palau Robert de Barcelona. ORIOL DURAN
l'entrevista

“L'ús de l'aromateràpia en ambulatoris seria fantàstic”

Les virtuts dels olis essencials. Antònia Jover es dedicava a la teràpia floral quan va fer un petit tractament amb olis essencials i en va quedar captivada després dels bons resultats. Es va formar i ara, a més de dedicar-se al seu estudi, també forma persones interessades en ...