Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

Tribuna

Etiquetes o prospectes?

En el llibre Taula i barra de Quim Monzó hi ha un article del 2014, Etiquetes de vi, que explica que els productors aragonesos del vi Torrelongares imprimeixen a les contraetiquetes de les ampolles microrelats...

Tribuna

La panela com a exemple

De mites i llegendes entorn de l'alimentació, basats en les emocions i no en la ciència, n'hi ha hagut sempre, i segueixen essent, per a molts, un condicionant a l'hora de triar el que mengen i per què...

Tribuna

El panga i la globalització

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 9 de febrer ha publicat una Resolució del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per la qual s'autoritza convertir una activitat...

Tribuna

Insectes al plat

El novembre de 2011 vaig publicar a El PuntAvui l'article “Menjar insectes”, on deia que el 2004 la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'alimentació i l'agricultura) ja indicava, en referència...

Tribuna

Compotes i dietes

Fa poc he estat sotmès a una intervenció de vesícula biliar a l'hospital municipal de Badalona, on m'han atès molt bé. He pogut experimentar que després d'una operació, i més si afecta l'aparell...

Tribuna

Escudella i pa amb tomàquet

Ja fa temps que la gastronomia interessa arreu, per raons culturals, d'identitat, i fins i tot econòmiques. Una bona mostra és el ressò del concurs de la revista Cuina per votar el plat preferit, o...

Tribuna

Dalsy: fàrmacs i additius

Fa uns dies, l'associació Facua Consumidors en Acció va informar que havia sol·licitat a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) que inclogués al prospecte del xarop Dalsy...

Tribuna

El vi viu del Mas Molla

En una recent entrevista a la revista El Temps, Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, propugna “afavorir una producció cada cop de més qualitat, ben assentada...

Tribuna

Superaliments

La nostra societat més o menys rica i tipa sembla que no en té prou de menjar variat i sa amb productes de proximitat o coneguts, sinó que busca novetats més saludables, però no sempre amb fonament....