Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

Tribuna

Aliments artesanals

A l’article Qüestió de noms, ja em referia al fet que també en alimentació “el nom fa, o no, la cosa”, arran que França havia prohibit aplicar el vocabulari carni a aliments vegetarians. És...

Tribuna

Meduses al plat

El títol d’aquest article s’ha manllevat del que va publicar el setembre de 2014 l’expert en ciència i cuina Pere Castells a la revista Investigación y Ciencia, en el qual, entre altres coses,...

Tribuna

Pagesia com a espectacle

Fa poc s’ha celebrat la tercera edició del Benvingut a Pagés. Com explicava aquest diari, es tracta d’un cap de setmana que serveix per apropar el món rural i el sector primari en general als ciutadans,...

Tribuna

Qüestió de noms

L’Assemblea Nacional de França ha decidit prohibir el vocabulari carni per descriure aliments vegetarians. Per tant, quan la norma corresponent s’apliqui, no es podran denominar hamburgueses les “hamburgueses...

Tribuna

‘Fake news’

“Avui en dia no es pot creure res del que publiquen els diaris. La mateixa veritat es fa sospitosa quan apareix en aquest vehicle contaminat. Només els que estan en situació de confrontar els fets...

Tribuna

Responsabilitat alimentària

L’obesitat i altres patologies (trastorns cardiovasculars, diabetis, càncers) són un problema, i la mala alimentació, sobretot l’excés de sucres, greixos i sal, un factor de risc. És un fet que...

Tribuna

Cafeïna al medi ambient

Prenem cafeïna a través del cafè, el te, les begudes de cola i les energètiques, i també a través d’altres petites fonts que poden semblar insospitades, com l’aigua de l’aixeta. Això ho posa...

Tribuna

La UE i els fosfats

El Parlament Europeu, en una ajustada votació, ha decidit autoritzar l’addició de fosfats al kebab, és a dir, a la carn, normalment de xai, vedella o pollastre, premsada al voltant d’un punxó de...

Tribuna

L’alcohol i els idiomes

En el Cultura del 17 de setembre, el professor David Bueno es referia a l’actual inflació d’articles científics publicats. Això pot ser un indicador del fet que s’investiga molt, però també...