Cartellera

Oferta de cinema de l'àrea:

Cartellera a la zona de Barcelona

A fondo

«A fondo»

2016. França. 91'.
Gènere: Comèdia
Direcció: Nicolas Benamou.
Intèrprets: José Garcia, André Dussollier, Caroline Vigneaux, Charlotte Gabris, Vincent Desagnat.
Argument: Una família puja al seu nou monovolum per començar les vacances d'estiu. El Tom, pare i conductor, ajusta el control electrònic de velocitat. Després d'una discussió, la Julia demana al Tom que faci mitja volta, i és en aquest moment quan aquest s'adona que l'electrònica no respon i el cotxe no baixa dels 130 km/h, cosa que provoca una sèrie de successos tan còmics com trepidants.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

«Alien, el octavo pasajero»

1979. EUA. 111'.
Gènere: Ciència-ficció
Direcció: Ridley Scott.
Intèrprets: Sigourney Weaver, Ton Skerrit, Harry Dean Staton.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]
Alta sociedad (Chromophobia)

«Alta sociedad (Chromophobia)»

2005. Regne Unit. 133'.
Gènere: Drama
Direcció: Marta Fiennes.
Intèrprets: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Penélope Cruz, Ben Chaplin.
Argument: Film dividit en diversos episodis en què els personatges es veuen irremeiablement abocats a situacions que amenacen l'estabilitat de les seves vides. Viuen en una societat en què els privilegis i l'origen social ja no garanteixen ni la seguretat ni el benestar. En canvi, els valors i els principis materialistes com els diners, la bellesa i l'èxit han esdevingut els fonaments de la vida.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Amar

«Amar»

2016. Espanya. 110'.
Gènere: Drama
Direcció: Esteban Crespo.
Intèrprets: María Pedraza, Pol Monen, Natalia Tena, Greta Fernández, Gustavo Salmerón.
Argument: Carlos, de 18 anys, està començant la carrera de dret. La seva xicota Laura, de 16 anys, va a l'institut. Malgrat la seva joventut, l'amor que senten els porta a experimentar sexualment més enllà d'allò socialment acceptat. A més, les seves famílies són un impediment per a la seva relació lliure.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

«Artemisia»

1997. França-Alemanya. 97'.
Gènere: Biopic
Direcció: Agnès Merlet.
Intèrprets: Valentina Cervi, Michel Serrault, Miki Manojlovic.
Argument: Vida d'Artemisia Gentileschi (1593-1654), considerada la primera dona pintora de la història. Una artista a qui la passió per la vida i l'art la van portar a transgredir les normes morals de l'època. Va haver d'ocultar el seu talent treballant per al seu pare, i el seu afany per pintar nus masculins amb models reals, sumat a la relació que va mantenir amb el seu aprenent, va fer que no fos acceptada per la societat d'aleshores.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

«Bumbarash»

1971. URSS. 135'.
Gènere: Comèdia musical
Direcció: Nikolai Rasheiev, Abram Naroditski.
Intèrprets: Valeri Zolotukhin.
Argument: Comèdia musical soviètica realitzada per a la televisió que narra les aventures d'un soldat rus que torna al seu poble natal després d'haver estat presoner dels austríacs durant la Primera Guerra Mundial.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]
Cantábrico. Los dominios del oso pardo

«Cantábrico. Los dominios del oso pardo»

2017. Espanya. 101'.
Gènere: Documental
Direcció: Joaquín Gutiérrez Acha.
Argument: Al nord de la península Ibèrica, una imponent serralada de més de 400 km s'aixeca com una gran barrera paral·lela a la costa de la mar que porta el seu nom, el mar Cantàbric. En el seu altre vessant, la serralada Cantàbrica es presenta plena de gorges i estrets boscos continentals de faigs, roures i castanyers.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
David Lynch: The Art Life

«David Lynch: The Art Life»

2016. Estats Units-Dinamarca. 90'.
Gènere: Documental
Direcció: Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm.
Argument: El director porta l'espectador a un viatge íntim a través dels anys formatius de la seva vida. Des de la seva idíl·lica formació a Montana fins als foscos carrers de Philadelphia, se segueix Lynch mentre descriu els moments que l'han dut a ser un dels artistes més personals de la història. El documental mostra els retrats, la música i la primera obra de Lynch, il·luminant els racons més recòndits del seu món tan peculiar i únic.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Doña Clara (Aquarius)

«Doña Clara (Aquarius)»

2016. Brasil. 142'.
Gènere: Drama
Direcció: Kleber Mendonça Filho.
Intèrprets: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Zoraide Coleto.
Argument: La Clara, una excrítica musical de Recife de 65 anys, viu retirada en un edifici particular, l'Aquarius, construït als anys 40 sobre el passeig marítim. Un important promotor ha comprat tots els apartaments, però ella es nega a vendre el seu i emprèn una guerra freda contra l'empresa que l'assetja. L'estressant situació la pertorba i fa que pensi en la seva vida, el seu passat i els seus éssers estimats.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
El bar

«El bar»

2017. Espanya. 100'.
Gènere: Thriller
Direcció: Álex de la Iglesia.
Intèrprets: Mario Casas, Blanca Suárez, Carmen Machi, Secun de la Rosa, Terele Pávez.
Argument: Nou del matí. Un grup de persones absolutament heterogeni esmorza en un cafè al centre de Madrid. Un d'ells té pressa. En sortir per la porta, rep un tret al cap. Ningú s'atreveix a socórrer-lo. Estan atrapats.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
El ciudadano ilustre

«El ciudadano ilustre»

2016. Argentina-Espanya. 118'.
Gènere: Comèdia negra
Direcció: Gastón Duprat, Mariano Cohn.
Intèrprets: Óscar Martínez, Nora Navas, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Belén Chavanne.
Argument: Daniel Mantovani és un premi Nobel de literatura argentí que viu a Barcelona des de fa dècades. Les seves novel·les es caracteritzen per retratar amb cruesa la vida del seu petit poble, al qual no ha tornat en 40 anys. Un dia arriba una carta convidant-lo a rebre la distinció de Ciutadà Il·lustre i, sorprenentment, decideix tornar-hi. Al poble, en arribar, no el reben amb l'entusiasme i afecte que esperava.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
El hijo de Jean

«El hijo de Jean»

2015. França. 98'.
Gènere: Drama
Direcció: Philippe Lioret.
Intèrprets: Pierre Deladonchamps, Gabriel Arcand, Catherine de Léan, Marie-Thérèse Fortin, Pierre-Yves Cardinal.
Argument: El Mathieu té 33 anys i viu amb la incògnita de no haver conegut el seu pare. Un matí, rep una trucada del Canadà d'un desconegut que diu ser amic del seu pare i que li vol enviar el quadre que suposadament li va deixar en herència. Mogut per la curiositat, el Mathieu decideix viatjar a Montreal per conèixer la branca de la seva família que hi viu, però que no és, ni de bon tros, com s'esperava.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
El jardín del artista: Impresionismo americano

«El jardín del artista: Impresionismo americano»

2017. Regne Unit. 87'.
Gènere: Documental
Direcció: Phil Grabsky.
Argument: Quan el 1886, el marxant d'art francès Paul Durand-Ruel arriba a Nova York amb una selecció de la seva col·lecció d'obres impressionistes, no pot imaginar que canviarà per sempre el curs de l'art a Amèrica. Prenent el relleu d'artistes com Renoir i Monet, el moviment impressionista americà va seguir el seu propi camí al llarg d'un període de quaranta anys.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
El nadó en cap

«El nadó en cap»

2017. EUA. 97'.
Gènere: Animació
Direcció: Tom McGrath.
Argument: A la vida del Tim, un nen de 7 anys, tot va com la seda. Però un bon dia, el Tim passa de ser fill únic a tenir un germanet, l'arribada del qual el priva de l'atenció dels seus pares. La rivalitat s'esvaeix quan el Tim descobreix que el seu germà és en realitat un espia en missió secreta.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]