Comunicació

comunicació

TV3 estrena avui el documental sobre Alexandre Deulofeu

  • Cartell del documental sobre Alexandre Deulofeu que emet TV3 EL PUNT AVUI.
  • VÍDEO: Teaser del documental "Alexandre Deulofeu: l'historiador del futur"

Avui dimarts, quan passin cinc minuts de les onze de la nit, el programa Sense ficció de TV3 estrena el documental Alexandre Deulofeu: l’historiador i el futur. El reportatge gira a l’entorn de la vida, el pensament i les prediccions d’Alexandre Deulofeu. Aquest figuerenc, de professió farmacèutic, va predir amb precisió basant-se en càlculs matemàtics alguns dels fets més importants de la història universal, lligats a canvis geopolítics.

El model matemàtic de Deulofeu el va fer arribar a la conclusió que tots els imperis tenen els seus propis cicles vitals al llarg dels anys, cosa amb la qual va poder imaginar el món futur. Sorprenentment el seu sistema li va permetre demostrar que es pot “historiar el futur”.

En els vuit volums que recullen “La matemàtica de la història”, el Nostradamus català va preveure als anys 30 la desfeta de Iugoslàvia; la descolonització d’Egipte i l’Índia; el 1941, que Hitler perdria la II Guerra Mundial; als anys 40, que França perdria les seves colònies, i, als anys 50, altres fets que han esdevingut història com l’enfonsament de l’URSS o l’hegemonia d’Alemanya en l’Europa actual.

Pel que fa a una possible independència de Catalunya la va situar en el marc de la desintegració de l’Estat espanyol, que va assegurar que es produiria a l’entorn del 2029.

Malgrat aquest èxit espectacular, i potser per la seva condició de metòdic estudiós solitari, tant l’autor com la seva teoria van caure en l’oblit més absolut, fins que el seu net, que havia conviscut amb ell fins als 14 anys, va canviar la seva tranquil·la vida al capdavant d’una coneguda caixa d’estalvis per consagrar-la a l’estudi i difusió de l’obra del seu avi. De la mà del també historiador David de Montserrat va impulsar una campanya de micromecenatge el gener de 2014, que els va permetre recollir prou fons per poder editar un llibre-resum de la gegantina teoria.

Posteriorment van aconseguir el finançament per gravar el documental, produït per Visiona TV i coproduït pel mateix David de Montserrat i TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia