Comunicació

vaga feminista

Les periodistes fan vaga

Mig miler de professionals de la comunicació omplen els Jardins de Montserrat Roig de Barcelona per reivindicar la igualtat al sector i al conjunt de la societat

A la concentració s’ha llegit un text de Montserrat Roig escrit el 1990, on ja denunciava la situació de la dona

Mig milers de periodistes –la majoria dones, però també desenes d’homes– han omplert aquest dijous al migdia els Jardins de Montserrat Roig de Barcelona per reivindicar la igualtat de gènere al sector i al conjunt de la societat.

L’acte ha començat amb la lectura de Som una ganga, de Montserrat Roig, a càrrec de la seva germana, Carmina Roig. Al text, escrit el 1990, la periodista i escriptora catalana ja denunciava la cosificació de la dona i la seva infravaloració.

A continuació, representants de diferents mitjans han llegit el manifest. Mònica Terribas ha fet de portaveu de les periodistes de ràdio; Anna Bonet, de les professionals de la televisió; Sara Gonzàlez ha parlat pels mitjans digitals; Roser Vilallonga pels fotoperiodistes; Esperanza Escribano per les freelance; Eli Borredà pels gabinets de premsa, i Núria Cornet per les agències.

Cristina Claverol, en representació d’El Periódico, i Odei A. Etxearte d’El Punt Avui, han donat la veu a les periodistes dels diaris impresos.

La concentració ha servit, a més, per mostrar la solidaritat de les periodistes cap als treballadors d’aquests dos rotatius afectats per expedients de regulació d’ocupació (ERO).

Les assistents s’han convocat a trobar-se novament a les sis de la tarda a la Plaça de la Vila de Gràcia per, des d’allà, unir-se a la manifestació d’aquesta tarda pel centre de la capital catalana.

La iniciativa es pot seguir a les xarxes a través de l’etiqueta #lesperiodistesfemvaga i té el seu equivalent a nivell estatal amb #lasperiodistasparamos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia