Comunicació

Construint la catedral

Antena 3 i TV3 roden al barri Gòtic de Barcelona l'adaptació televisiva del fenomen literari ‘La catedral del mar' després de quatre anys d'iniciar el projecte

Cardona, Vilanova i la Geltrú, Altafulla i Tamariu són alguns dels llocs del rodatge

L'enllaç de conveniència entre Arnau (Aitor Luna) i Elionor (Silvia Abascal), a les escales del Palau Reial Major, era una de les escenes que ahir al migdia despertaven la curiositat dels turistes que visitaven els carrers del barri Gòtic de Barcelona. El rodatge de La catedral del mar , una superproducció liderada per Antena 3 , la plataforma Netflix i TV3, va començar el 26 d'agost en diversos territoris de Castella, Madrid i Extremadura i des del dijous 20 d'octubre i durant quinze dies es desplaçarà per diverses localitzacions catalanes. Ahir, una segona unitat rodava, a més, al Palau Montcada i es preveu filmar escenes d'una batalla al mar a Altafulla i a Tamariu. També s'ha rodat a Cardona i a Vilanova i la Geltrú. En el rodatge a Barcelona, hi havia, del repartiment principal, Aitor Luna (el protagonista, Arnau), Silvia Abascal, Pablo Derqui, Michelle Jenner, Ginés García Millán i Daniel Grao, entre d'altres.

La productora Diagonal TV ha liderat el projecte des que fa quatre anys va obtenir els drets audiovisuals de la novel·la i èxit de vendes d'Ildefonso Falcones. Els seus responsables, Joan Bas i Jaume Banacolocha, van destacar ahir en la visita al rodatge que “quan es vegi la sèrie s'identificarà la novel·la”. Com en tota adaptació, s'han reduït parts i personatges. Ildefonso Falcones ha donat el vistiplau al guió, si bé hi va afegir un personatge que els guionistes havien eliminat perquè s'inclou en la continuació de la novel·la, Els hereus de la terra, publicada fa un mes coincidint amb el rodatge de la sèrie. Sobre si Isabel (2012-2014), emesa a TVE, havia servit de banc de proves per a La catedral del mar, Bas i Banacolocha van recalcar que “no és el mateix; és un altre volum de producció”. Amb tot, hi van afegir que Isabel havia deixat empremta en l'aspecte tècnic i artístic. La implicació de Netflix –divendres, responsables de la plataforma van visitar el rodatge– servirà també per impulsar internacionalment la sèrie, que mobilitza 180 actors. El director de la sèrie, Jordi Frades, que ho havia estat també d'Isabel, va aclarir que la gran diferència respecte a la ficció de TVE és que “era una sèrie històrica, mentre que La catedral del mar és d'època”. En aquest sentit, es permeten certes llicències com ara el fet de rodar a Càceres la construcció de Santa Maria del Mar, “pels inconvenients que suposaria, a Barcelona, tallar tres setmanes Santa Maria del Mar”; sí que s'hi ha gravat a l'interior. A Barcelona també es rodava l'arribada de la pesta i el final de la sèrie, el moment en què s'inaugura el temple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia