Comunicació

comunicació

Comença a rodar el Consell Rector de la nova RTVV sense data per a les emissions

El president Enrique Soriano advoca per un mitjà de comunicació “plural i sostenible”

El cap del Consell instarà el govern espanyol per accelerar la reunió bilateral i desbloquejar un possible recurs del futur executiu de Mariano Rajoy

Enrique Soriano, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, advoca per un mitjà de comunicació “plural i sostenible”, i veu “raonable” un consens entre el govern espanyol i el Consell per a evitar un recurs a aquest projecte. Soriano s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a la presa de possessió dels membres del Consell Rector de la CVMC, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Precisament el DOGV publica hui el nomenament de Soriano així com el dels vocals d'aquest òrgan: José Martínez Sáez, Vicent Vergara, Vicente Cutanda , María Lozano, Rafael Xambó, Raquel Piqueras, Mar Iglesias i María Dolores Navarro.

Soriano ha afirmat que avui es dóna el primer pas per posar en marxa el Consell Rector que “ha de ser l'instrument mitjançant el qual la Generalitat torne a tindre un espai del que segurament mai va haver d'eixir”. En la seua opinió, la nova RTVV “ha de ser un instrument a través del qual la societat tinga uns serveis d'informació que siguen creïbles i on els principis constitucionals de llibertat d'expressió, opinió i pluralisme informatiu siguen reals i efectius”. Soriano ha ressaltat que la tasca és “complicada” i ha advertit que “correspon a tots, no solament al Consell Rector”. L'objectiu és, ha insistit, “aconseguir uns mitjans de comunicació públics, valencians, de proximitat, sostenibles i que permeten donar satisfacció a la societat”.

Sense data

Preguntat pels terminis per posar en marxa la CVMC, ha indicat que el primer és constituir definitivament el Consell Rector i, posteriorment, procedir al nomenament del secretari i de la vicepresidència. Després d'això, es començaran a adoptar “algunes decisions”, ha asseverat. “Intentarem que els terminis siguen el més breus possibles, però comprometre'ns a una data concreta és complicat. Serà com més prompte millor”, ha dit, per a agregar que “pot haver-hi una primera fase d'emissió en proves i posteriorment unes emissions ja de caràcter definitiu”. En qualsevol cas, ha advertit que el Consell Rector “haurà de dir alguna cosa”.

En relació amb el nomenament del director general de l'ens, ha afirmat que primer caldrà constituir la societat, “que ho farem en breu”, i tot seguit es procedirà a la convocatòria del director en un concurs en el qual “s'haurà d'avaluar una sèrie de criteris i tenir present el projecte dels candidats”

Contractacions

Sobre les contractacions, ha indicat que primer cal determinar què és el que es necessita per a treballar i, després d'això, podran començar a desenvolupar els procediments de selecció de personal. Preguntat per si s'aplicarà el que marca la llei o si es tindran en compte les objeccions formulades pel govern espanyol –no vol privilegis per als extreballadors–, ha respost que existeix actualment una comissió bilateral entre Estat-Consell i “en funció del que es vinga desenvolupant, podrem actuar”, ha dit. Soriano ha mostrat el seu desig que aquesta comissió “treballe ràpid” i ha apostat per un “consens” amb el Ministeri per a posar en marxa la nova RTVV: “Seria el raonable”, ha postil·lat.

Possible recurs

Sobre aquest tema, Puig ha avançat que instaran el govern a accelerar la reunió bilateral prèvia que és “necessària” per a desbloquejar la qüestió d'un possible recurs a la llei valenciana: “creiem que no és raonable i que no ha d'haver-hi cap nou entrebanc en aquesta qüestió. I per la nostra banda no n'hi haurà. El fonamental és que ràpidament tinguem una nova televisió pública”, ha dit.

Puig ha advocat per tenir una televisió pública de qualitat i en valencià, i es “necessita” que emergisca “amb totes les cauteles i les dificultats que té”. Al seu parer és “fonamental la nova RTVV per a la llengua, el coneixement i la vertebració de la Comunitat”. “Tenim moltes esperances posades en el treball que es farà i, a més, desgubernamentalitzada”, ha exposat.

Absència PP

Soriano, preguntat per si li va molestar l'absència del PP en l'aprovació del Consell Rector de la CVMC, ha afirmat que és una decisió del PP. “Hauria sigut preferible que hagueren participat. Han participat en tot el procés, en l'elaboració de llei i en la proposta de candidats”, ha dit, per a insistir que “és una decisió del grup parlamentari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia