Comunicació

Televisió

La tele més reflexiva

La televisió vol induir a la reflexió. És la premissa amb què va néixer el 1994 el Miniput , una mostra dels programes i formats més innovadors i arriscats que realitzen les televisions públiques d'arreu del món i que es podrà veure en una sessió única, de les deu del matí a les nou del vespre, el dissabte 26 de novembre al Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La coordinadora del Miniput , Íngrid Guardiola, destaca que la mostra d'aquest any explora, a partir del gènere del reality, els perills o riscos de la tecnologia mòbil connectada. Es podrà veure a Super Stream Me, un experiment radical emès en directe dut a terme a Holanda, on dos joves cineastes mostren la seva vida ininterrompudament al llarg de quinze dies en una pàgina web, gràcies a les microcàmeres que porten enganxades als seus cossos. I també a Addicted to my phone, un documental danès que parla dels perills de la tecnologia mòbil connectada i planteja qüestions com on va a parar tota la informació privada que emmagatzemem en els nostres mòbils i amb quins fins l'acaben utilitzant les grans empreses internacionals, que tenen accés als nostres mòbils a través de les aplicacions o diversos serveis. El director de Barcelona Televisió (BTV), Sergi Vicente, conduirà la sessió amb els directors dels programes convidats. En un altre àmbit, el de la conscienciació social, Íngrid Guardiola ressalta el treball que obrirà la sessió del Miniput d'enguany: el documental musical Prison Songs, un format poc convencional que s'endinsa en l'empresonament indígena a Austràlia. El documental mostra els seus protagonistes a través de la música. Els presos canten i ballen des de la presó i la música els dóna una nova dimensió, lluny de la ignorància i l'oblit a què estan acostumats.

Programes culturals

En relació a la manera com la televisió repensa els programes culturals, es podrà veure la sèrie cultural francesa The adventurers of modern art, unes peces documentals d'orfebreria que recuperen l'arxiu i la història de la cultura submergint-se en la vida parisenca de principis del segle XX. A través d'un collage audiovisual que combina il·lustracions, animacions i documents originals es parla de la vida d'artistes com Picasso, Apollinaire, Gertrude Stein, André Gide o Kiki de Montparnasse.

El director de Media 3.14, Joan Úbeda, presentarà la secció L'efecte Fukushima, on s'hi encabeixen espais de gènere inclassificable, com ara Diggin Down Deep, un puppet talk show japonès que utilitza titelles per discutir assumptes personals que sovint són massa sensibles per parlar-ne públicament. Es continuarà amb Cats from Kittenlane, que va causar sensació a Holanda i que no és altra cosa que un reality protagonitzat per gats que parlen a través d'una veu en off. I per tancar aquesta trilogia, es podrà veure Folk Tale Court Room, un programa que porta a judici els personatges de contes clàssics. A l'episodi que es projectarà en el Miniput es veurà com els tres porquets són portats davant del tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia